Съдът стъжни живота на злокобен касапин – убил, разфасовал и живял с части от тялото на свой авер

труп

Изцяло нов петчленен състав на Старозагорския окръжен съд ще започне отначало наказателното дело срещу 58-годишния Божидар Крумов, който по особено жесток начин уби и след това разфасова тялото на своя събутилник Атанас Христов.

Делото ще се гледа по общия ред, първото заседание ще бъде в началото на септември, съобщава „Телеграф“.

Рязане
До този развой се стигна, след като състав на Пловдивския апелативен съд отмени изцяло наложената на Крумов 18-годишна присъда на финала на първото съкратено производство. Бруталното престъпление бе извършено през нощта на 2 срещу 3 декември 2020 година. След като умъртвил авера си, убиецът е живял с трупа 10 денонощия. През това време бавно и методично рязал на части и изхвърлял останки на различни места в контейнери за смет край жилищния си блок 26 в старозагорския квартал „Три чучура“. Части от краката и торса на жертвата бяха открити от клошари, които подадоха сигнал в полицията.

Недоволен
Пред съда Крумов призна, че е извършил убийството в момент на силно алкохолно опиянение, след като двамата се скарали. По думите му при опит да се запази от станалия внезапно агресивен приятел по чашка Атанас той го ударил по главата с бутилка. За кончината му разбрал часове по-късно, след като поизтрезнял.

В хода на досъдебното производство не беше открита само главата, която Божидар първа изхвърлил. Предполага се, че тя е изядена от бездомните кучета около блока. Самоличността на жертвата бе разкрита по характерна татуировка на една от ръцете му. Присъдата бе обжалвана пред апелативната инстанция миналото лято, както от Крумов така и от процесуалния представител на непълнолетния син на жертвата Адриан. Оказа се, че и двамата са останали недоволни от размера й. Магистратите в Пловдив откриха пропуски и взеха решение за връщане на делото в начална фаза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ