Земята под краката на Нинова се клати! Лидерката събра Изпълнително бюро на БСП на инфарктно заседание

корнелия нинова

След вчерашното среднощно бдение на осиротялата тройна коалиция за съдбата на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в 47-о Народно събрание, лидерката на БСП, която е негов Носител-Корнелия Нинова, решава бъдещето му на инфарктно заседание на Изпълнителното бюро, както се закани след като Слави Трифонов изтегли партията си ИТН от преговорите за кабинет, твърди ПИК.

Скандалът избухна, след като в петък бе излъчено заседание на парламентарната група на Демократична България от парламента, на което Христо Иванов обяснява, че Нинова не си е свършила работата и не е обяснила на ИТН, че няма да имат министри в новото правителство. Както и, че щом партията на Слави Трифонов вече не е мафия, значи и хората на Иванов и Атанас Атанасов не са бели и нещата „се размиват“.

Утре Нинова е свикала и заседание на Националния съвет на столетницата. Пред медиите социалният министър в оставка Георги Гьоков обяви, че не може да каже нищо преди заседанието. Трябвало да се излезе с общо решение.

„Днес Изпълнителното бюро ще вземе решение какво да предложи на Националния съвет. Утре решението ще бъде взето от Националния съвет“, уточни той.

Има и гледни точки да остане правителството заради полезността му. Има и много гледни точки, които са на противоположната позиция. Плюсовете и минусите са много“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ