Убиецът Семерджиев два пъти залавян без книжка и му се разминава! МВР е бездействало?!

георги семерджиев

Шефът на КАТ Тенчо Тенев ще бъде изслушан днес в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред по повод причините и условията, довели до тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, където дрогираният Георги Семерджиев уби с джипа си две млади жени, съобщава ПИК.

Комисията ще бъде закрита за медиите.

След катастрофата бяха разкрити шокиращи факти около личността на убиеца Георги Семерджиев, както и съмнения, че служители на МВР, включително и на високи позиции, са го покровителствали.

Междувременно стана ясно, че след като през 2005 г. на Семерджиев му е отнета книжката, той на два пъти е залавян да управлява автомобил, без да има правоспособност. И при двата случая, през 2010 и 2021 г.. шеф на КАТ е Тенчо Тенев.

Бездействието от страна на служителите на МВР по отношение на Георги Семерджиев е само едно от съмненията за разпънатия чадър върху него.

Според слуховете във вътрешното ведомство Семерджиев завързал връзки с високопоставени служители, като първоначално им бил информатор, а след това започнал да върти престъпни схеми, като им се отчитал с тлъсти комисионни, докато те го покривали, включително и за многобройните му пътни нарушения.

Има подозрения, че Семерджиев с участието на полицаи са имали банда за издаване на свидетелства за управление на моторни-превозни средство в нарушение на нормативните актове, както и такава за пререгистрация на крадени автомобили.

По време на заседанието на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред днес трябва да стане ясно има ли достатъчно доказателства за разпънатия чадър над Георги Семерджиев, защо МВР е бездействало толкова време и можеше ли да се предотврати жестоката катастрофа, отнела живота на две напълно невинни жени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ