Извънредно Килърът от Мизия се опитал да прикрие убийството с катастрофа!

Линейка, Полиция

60-годишният Валери Пелтешки е жертвата на зверското убийство край Мизия. Той е бил пенсионер по болест и във фаталния ден е направил услуга на свои съграждани да ги закара до Оряхово, предава БЛИЦ.

Убиецът се е опитал да прикрие бруталното престъпление като инсценира катастрофа.

По първоначална информация, убийството е станало без никаква причина. Двамата мъже се качили в колата и потеглили, а по пътя между тях и шофьора избухнал скандал.

За убийството е задържан 21-годишен жител на ромската махала, другият е освободен.

„Не е нормално да се случват такива неща в една Европейска държава. Докога нормалните, бели, образовани хора ще бъдат подложени на брутален тормоз и унижение от страна на тези маргинализирани групи? Докога наши роднини ще бъдат убивани без причина от тези, които не желаят да се интегрират в обществото? Докога възрастните ни роднини ще живеят в страх и отчаяние в малките населени места?“, пише роднина на жертвата в социалната мрежа.

Междувременно стана ясно, че 21-годишният жител на ромската махала на Мизия, който бе задържан за убийството на 60-годишния Валери Пелтешки, отрича да е извършил престъплението. Той заявил пред ченгетата, че на мъжа му прилошало и припаднал, а след това е починал.

За новата версия съобщиха официално от пресцентъра на областната дирекция на МВР във Враца. Според ежедневния бюлетин, заподозреният сам отишъл в полицейския участък в Мизия и разказал за случилото се.

По думите на задържания, към 8.30 часа вчера той наел от центъра на Мизия негов познат с частен автомобил да го транспортира до Оряхово. По пътя на водача му прилошало и изгубил съзнание, а младежът го изоставил в затревен участък в близост до пътя.

Показанията на заподозрения обаче се разминават със събраните към момента доказателства. По тази причина, от полицията са образували досъдебно производство за убийство по чл. 115 от наказателния кодекс. Според него, който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ