Държавата се тресе! Адвокат разтъри с разкрития за липсващото образование на Асен Василев

асен василев

Адвокатът Даниел Божилов прави разтърсващи разкрития за издирваната и неоткрита диплома за висше образование в престижното учебно заведение Харвард на Асен Василев, наложен в публичното пространство заедно със сваления от власт премиер Кирил Петков от медиите на олигарха Иво Прокопиев като „харвардски възпитаник“, предава ПИК.

Адвокат Божилов заедно с топ финансиста Кольо Парамов близо месец са издирвали следи от обучението и дипломирането на Асен Василев в Харвард, но не са ги открили нито там, нито където и да било.

По закона „Лучано“ ли е станал служебен министър номинирания на два пъти за втори премиер от ПП Асен Василев и само с хасковската гимназия ли се изчерпа образованието му?

Видяхме на сайта на министерството, че му се губят периоди. Той има само три семестъра в Харвърд колидж, което е подготвително училище. Има общи изисквания за всички. Той не е покрил тези изисквания, твърди адвокат Божилов. За този период няма степени.

Стигнахме до техните годишници. От 96 до 2000 и някоя година е по-сложно да се провери. Затова призовахме Асен Василев да покаже кога и какво е завършил.

Има договор в рамка, каквито се продават за по 20 долара. Наказанията за този тип фалшификации са ниски. Съпоставката със снимките от тези сайтове са идентични. Както и на Кирил Петков, дипломата на Асен Василев е хоризонтална, а не както е автентичната вертикална. Няма записи в Харвард какви икономически специалности е изучавал, не е и в юридическите регистри.

Харвардските специалности могат да се модифицират, могат да се изготвят и индивидуални програми, ако имаш пари. За един семестър само са нужни не по-малко от 50 000 долара, отделно са парите, за да се живее, казва Божилов. Неговото асистентстване е на ниво носене на тебешири.

В България харвардските възпитаници са много тачени, но такива възпитаници са и сред най големите световни гешефтари, компрометира го и негов съдружник със софтуера от Хонконг, тя е с трима служители, каза Божилов.

Зависимостите са ясни, през Евгени Ангелов, заместник на Трайчо Трайков и през Плевнелиев Асен Василев е протежиран. Сега Василев казва, че тези хора са мафия. Тази групичка от ДБ-Кирил Петков се опитва да открадне партията на Христо Иванов. Те винаги са били в управлението. И Лорер, и Асен Василев са имали достъп до еврофондовете, за които вината се хвърля на Бойко Борисов. Присламчване към борците срещу мафията е популизмът на Киро и Асен. Популизмът освен това е и към тоталтерните, а не към демократичните системи.

Белите, които направиха с газа и горовата, се вижда по джобовете. Не е така в Европа. 4 процента е инфлацията в Ирландия, 7 – в Германия. У нас е 20 процента. Застрашени са тук много хора от фалити, защото производството е убито заради липсата на природен газ, коментира Божилов.

Парите ги няма, ще видим за какви компенсации говорят. „Джемкорп“ също е далавера, но проблемът с компенсациите по този меморандум виси. Отговорен си и може да бъдем осъдени не само по международните арбитражи, това не е просто листче хартия, може да се искат компенсации от 1 милиард, категоричен е Божилов. Случаят с „Атомстрой“ е аналогичен.

Дали олигарсите са руски, или американски, не е от голямо значение.

Чудя се сега дали в нова коалиция преди изборите ще присъства Бойко Рашков като шеф на КПКОНПИ. Плащат се сериозни суми за социологическо зомбиране, смята Божилова.

Според него Корнелия Нинова е доказала, че на нея не и пука за партията, по-важно и е да продава оръжие и да е вицепремиер.

Иска се и КПКОНПИ да се разцепи на две, другата половина от закона и разследващите съдии са измислици, Гешев не им е удобен. Който не им скача по гайдата, ще бъде удрян с бухалката. Спомнете си мутрите и убийствата. Рашков тогава не успя да разкрие нито едно. Викаха му „момчето на мутрите“. Той е вечната Амбър.

Божилов изрази скепсис как е възможно да Бойко Рашков да притежава 19 имота с държавна заплата, колкото и добре платен нотариус да е жена му.

За преден път Радев се заиграва с правния вакуум в Конституцията с неиздаването на указ за разпускане на парламента. Трябва да действа по аналогичните случаи, а това трябва да е незабовно дори, казва Божилов. Несериозно е натъкмяването към датата 2 октомври. Няма драма за една седмица, може изборите да са и на 26 септември.

ПП нищо не направиха законодателно, те направиха промени за кадруване, не бе приет и един сериозен закон по обещанията им, те нямаха управленска програма.

Не се налагаше днес депутатите да гласуват Иван Иванов за шеф на КЕВР след произнасянето на КС по казуса със Станислав Тодоров. Това е аналог и cъc cлyчaя с Кирил Петков. Той де юре никога не е бил министър. Когато е бил предложен, са му поискали да представи документ, той е подписал лъжливата си декларация, че не е канадски гражданин. После беше изпран.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ