Сбогом! Депутатите се глезят с шампанско и мезета, че да не се връщат гладни при народа (СНИМКА)

кирил петков

Големи геройства и чудеса от храброст сътвориха депутатите от 47-ото Народно събрание за осемте си месеца, през които се упражняваха със съдбата на клетия българин.

Толкова големи, че би било престъпление да си тръгнат от парламента гладни и с празни стомаси!

Разбира се, това е ирония… Тай като парламентът нямаше значима законодателна ефективност, предимно заради липсата на опит в голяма част от депутатите в „Продължаваме промяната“. От 3 декември миналата година, досега, депутатите приеха 73 закона – което не е много, а и голяма част от тях бяха поправки.

И понеже след този „героизъм“ не бива избраниците на народа да си тръгват изгладнели при гладния народ, на изпроводяк, след като Мирослав Иванов разпусна парламента, из кулоарите му се заформи импровизирана софра, съобщава ПИК.

На няколко маси бяха поставени тарелки с топли мезета – хапки и мръвки, та депутатите да не се връщат гладни при народа. Прощалният коктейл бе полят и с шампанско.

Припомняме, че това е първото Народно събрание, което си отива след успешен вот на недоверие срещу правителството. Той беше гласуван на 22 юни по искане на ГЕРБ за провал в сектор финанси. Оттогава кабинетът на Кирил Петков работи в оставка.

Въобще, днешният ден е белязан със софри и коктейли. Прощална почерпка организира и за администрацията на Министерски съвет и премиерът в оставка Кирил Петков. Мероприятието ще се състои в градината на сградата от 17:00 ч.

Поканеният кръг е доста широк – всички служители от администрацията на Министерски съвет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ