Нежното острие на ГЕРБ разряза въздуха: Аматьорите оставят разбита държава, дамаджани, бухалки, парапети…

десислава атанасова

„Аматьорите оставят разбити държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани, опостушен парламентаризъм зад решетки, брутално потъпкване на правовия ред и нулева толерантност към Конституцията“, заяви в декларация от името на ГЕРБ председателят на парламентарната група Десислава Атанасова. В последния ден на 47-ото Народно събрание тя обобщи резултатите на отиващата си власт и мнозинство.

Ето какво заяви от трибуната Атанасова:

Уважаеми господин председател, уважаеми колеги,

47-мото Народно събрание приключва своята работа. Правителството на четворната коалиция издържа шест месеца, преди да настъпи неизбежния й разпад. Първото излъчено с парламентарно мнозинство правителство, издържало 6 месеца и първото свалено с вот на недоверие.

Какво оставя след себе си това управление?! Ясното и недвусмислено – А-отборът доказано са аматьори.

Тълпата може да се управлява с СМС-и, но тълпата не може да управлява.

Аматьорите оставят разбити държавни институции, развихрила се шуробаджанащина, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани, опостушен парламентаризъм зад решетки, брутално потъпкване на правовият ред и нулева толерантност към Конснитуцията.

То оставя енергийна криза, липса на основни енергийни ресурси, липса на алтернативни доставки на газ, плашещи цени на електроенергията и горивата. Полуфалирали държавни предприятия за доставка на енергия. Разбити вериги за доставки. Посредници, инсталирани умишлено, за да се използва целенасочено създадената енергийна криза и да се изтискват и последните пари на българските предприятия и на българските граждани.

Оставят енергиен колапс.

Енергийната криза води след себе си икономическа криза. Ако не се овладее спешно енергийната криза, знаете много добре какво следва. Следва, икономически колапс с масови фалити на предприятия и хиляди безработни хора на улицата. След икономическия колапс ще последва колапс на социалните системи.

Наред с това правителството на Кирил Петков оставя нанесените на външнополитическия имидж на България щети, които тепърва ще бъдат изчислявани, а поправянето на последиците ще отнеме години. Да споменем само многократното връщане на Плана за възстановяване и устойчивост и дискредитирането ни пред Европейската комисия в Брюксел. Срамните гърчове с военната помощ за Украйна. Двойната политика по отношение на Република Северна Македония. Спекулативното ангажиране на авторитета на наши външни партньори във вътрешнополитически интриги и корупционни схеми. Обидните за достойнството на държавата ни воаяжи на премиера и неговите сътруднички в чужбина за по една вечеря. Години ще са необходими, за да се измие този външнополитически резил и да се възстанови поне малко достойнството на страната ни, което Кирил Петков така безмилостно унищожаваше.

Никоя от тези кризи, обаче, нямаше да се разрази в такъв мащаб, ако над всички тях не беше се извисила ужасната политическата криза, в която страната ни беше хвърлена преди две години. Тази криза започна, когато вие под юмрука решихте, че ще обявявате война на политическа партия ГЕРБ, а партия ГЕРБ трябва да бъде заличена от политическата карта на България.

Преживяхме всичко омразата, внушението, обидите, чегъртането, арестите. Но Кой и с какви думи ви убеди, натисна, СМС ли ви написа?! Кой? – че трябва да се изправите срещу 650 000 български граждани и да ги мразите? Ще се опитате ли да си припомните кои са тези лица, които са ви нашепвали как трябва да мразите партия ГЕРБ, да мразите нейните членове, да искате да чегъртате и унищожавате всеки?

Ще си припомните ли, кой ви е внушавал думите, с които трябва да ни обиждате, да ни хулите, да ни клеветите от тази трибуна? И най-важното. Видяхте ли как омразата към нас прерасна в омраза помежду ви? В омраза на всеки срещу всеки? Усетихте ли, видяхте ли, как тя ви разяде отвътре? Почувствахте ли нейната опустошителна сила, която изпепели вашето мнозинство и вашето правителство? Не опозицията, омразата и ви довърши! Ако не осъзнаете, че това е истинския ви проблем – омразата ви – тя ще ви досъсипе!

Но не това е нашето удовлетворение!

Нашето удовлетворение ни го даде съдебната система на България, като не допусна беззаконието да властва.

Нашето удовлетворение ни го даде Конституционният съд и онези съдилища, които отменяха и обявяваха за противозаконни последователно актовете на правителството на Кирил Петков. В правовата държава по-голямо унижение и по-голямо наказание, но и по-категорична оценка за едно правителство няма.

ГЕРБ устоя на всички удари и в момента е много по-силна, по-сплотена и по-мотивирана да помогне на обществото ни и на България да се измъкнем от тази ужасна ситуация, в която се намираме. Благодарим на стотиците хиляди членове и симпатизанти на ГЕРБ, които въпреки чудовищния натиск, на който бяха подложени не загубиха вяра в нас и ни даваха силата, която имаме. Заради тях, заради стотиците хиляди наши гласоподаватели, ние не се огънахме и не се пречупихме. Ако се питате какво е мотивирало нашето поведение в 47-мото Народно събрание, то отговорът на този въпрос трябва да е очевиден. С всяко наше действие тук, в парламента, ние връщахме себеуважението на нашите избиратели и уважението към политическа партия ГЕРБ. От тази трибуна днес искам да се обърна към нашите избиратели и да им кажа:

Приятели, благодаря Ви за силата, която ни дадохте!

Ние не Ви предадохме! Няма да Ви предадем и занапред!

Няма да предадем България!

На изборите през октомври подкрепете мощно ГЕРБ! Нека ги бием с техните машини! Ние Ви обещаваме, че ще се гордеете с Вашия избор и ще се гордеете с това, което заедно ще направим за България! Благодаря Ви от името на 59-те народни представители на парламентарна група ГЕРБ-СДС, които се борихме с всички сили за това България да остане свободна, демократична и правова държава. Успяхме благодарение на Вас и заради Вас и пак заради Вас и заедно с Вас ще успеем и следващия път!

В следващото 48-мо Народно събрание, ако ГЕРБ-СДС ще трябва да съставя правителство, ще Ви покажем как се работи заедно за доброто бъдеще на България и за нейното достойно място в семейството на европейските народи. В следващото Народно събрание ние ще сме тук и на тези от Вас, които народът ще прецени да върне отново в тази зала, ще покажем как се работи за целите, които сме си поставили. Защото такава ще е народната воля, а народната воля е свята. Урокът на последната една година и половина е, че който се изправи срещу народната воля, – ходи на предсрочни парламентарни избори. Надявам се, до октомври да сте осмислили как се докарахте до тук, да приемете, най-после,че народът ни е мъдър и да се съгласите, че неговата воля е Божия воля. И когато, народът отново ви каже, че предпочита в управлението на страната да участва ГЕРБ, да се отнесете с разбиране към това послание и да го приемете.

Нашият, а надявам се и Вашият общ интерес е България да е спокойна, свободна и развита страна, а ние българите, независимо какви политически възгледи изповядваме, да живеем в разбирателство, толерантност, да сме солидарни, да си помагаме да преодоляваме кризите и да вървим заедно напред. Помислете си още веднъж, не можете да победите собствения си народ!

Успех на всички!

Бъдете здрави, разумни и толерантни!

Бог да пази България!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ