Тя ли реди служебния кабинет!? Митрофанова: Има надежда, че правителството ще е по-прагматично

елеонора митрофанова

„Има надежда, че ще дойде по-прагматично правителство. България е членка на Европейския съюз, на НАТО, но нея ще й е сложно да изгражда своята линия на поведение. Ситуацията ще принуди да се премине към по-прагматичен подход към много въпроси, особено свързани с икономиката“. Това заявява посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова в интервю пред ТАСС, публикувано на фейсбук страницата на посолството.

„Точно един месец навършва от безпрецедентното решение – тук България надмина всички. Бяха отзовани 34 дипломати и 36 технически сътрудници (обслужващ персонал)“, казва още Митрофанова.

И допълва: „На нас ни беше много трудно. Даже самото изпращане на сътрудниците и членовете на семействата им, общо 185 души, в родината в течение на четири дни беше сложна организационно-техническа операция. изискваща многобройни съгласувания. Работата сега е също изключително сложна, Ние имаме огромно посолство, на което са нужни много ръце“.

Митрофанова заявява, че ситуацията е трудна, но смята, че ще се справят с нея. „Днес имаме само 23 дипломати за цяла България, от които в Посолството са 15 души. Всички те вършват цялата работа – истински многостаночници“.

„Не бива да забравяме, че България е една от най-близките ни славянски държави, че тук са погребани 200 хиляди наши войници, освобождавали България“?!?! Край на цитата. Митрофанова без грам свян артикулира една СТОПРОЦЕНТова лъжа, за „200 000 загинали руски войници в България“. Официалният военно-медицински отчет на Дунавската армия дава съвсем различна статистика – под 12000 загинали в бой, около 50 000 – от болести и измръзвания.

Подла лъжа е и твърдението за т.н. „освобождаване“ на България отдавна разобличена от българските историци.

„Българите много грижливо се отнасят към монументите на Руско-турската и Втората световна война, отбелязваме само единични случаи на вандализъм. И, разбира се, не бива Да предаваме паметта на хората, дали главата си за освобождението на България. Не можем просто да напуснем страната“, нагло заявява Митрофанова.

И допълва: „Тук има огромен брой нашите сънародници, голям брой смесени бракове, хора, които харесват Русия. Затова трябва да продължим да вършим хуманитарната работа, въпреки всичките трудности“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ