Отец Петър след екшъна в Свети Влас: Руснакът ме нарича „дебил”. Неблагодарник (ВИДЕО)

165916090542939

Флагман.бг се свърза тази сутрин с отец Петър, който бе заснет в потресаващо видео, в което заплашва руснак с убийство и палеж на апартамента му в Свети Влас. Свещеникът не иска да назове името на този руснак, с когото очевидно се познават добре, нито на съпругата му Ирина Кураева, която вчера преди обед е снимала клипа.

„Само ще ви кажа, че аз този човек го спасих неведнъж. Мотае се от Свети Влас от около година. Бяха го ограбили и аз намерих разбойниците, спасих го и му върнаха всичко. Той е един неблагодарник. Съседи сме в Свети Влас. Твърди, че съм дебил в идиотските руски групи в интернет, където се изписаха много глупости за мен. Толкова много добро съм му направил”, каза отецът, разстроен от снощната публикация.

Вчера той се ядосал много, след като прочел, за пореден път, че в руската група го наричат дебил. Това обаче било кулминацията на напрежението. Този руснак непрекъснато го упреквал, че не бил поздравяван почтително от отеца. „По десет пъти минава покрай дома ми и аз по десет пъти на ден го поздравявам, не знам какво иска от мен. Отидох до тях да г попитам какво иска. Не съм държал нож, това бяха ключовете за колата”, каза отчето, когото заварихме в църквата.

Ако се съди от твърденията на жената публикувала видеото във фейсбук – нападнатият от отеца мъж се казва Антон Смирнов и е неин съпруг. Свещеникът каза, че не е обект на разследване от полицията, службите му са пълни с хора.

Той заподозря, че това е активно мероприятие срещу него, което инспирира от актива на ПП „Възраждане” в Несебър.

„Те опитаха да свалят украинското знаме от църквата, когато никой не дойде мен да ме защити. Четири месеца се грижим за украинци, които са настанени в църковната къща и явно това много им пречи, иначе хората от „Възраждане” се правят на хрисими, когато влизат в Божия храм”, каза отчето.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ