Собственикът на гръмналия склад с боеприпаси: Държавата ни е атакувана! Имаше опит за отравяне

Емилиян Гебрев

Дъждът от нощта е угасил пожара в склада за боеприпаси до Карнобат, съобщи собственикът Емилиян Гебрев пред Нова тв.

Дано започне разследване, което да не е като предния случай 10 години да няма резултат, добави той. Държавата е атакувана, категоричен бе той. Това е посягане върху отбранителните способности на България, категоричен бе Емилиян Гебрев.

Боеприпасите в гръмналия склад са били танкови снаряди, които обаче са били снети от употреба преди 30 години, имало е и натовски припаси, разказа той. Според него боеприпасите не са били предназначени за Украйна.

Преди години срещу Гебрев имаше опит за отравяне, в което бяха замесени руските специални служби. В периода 2014-2015 г. няколко склада с боеприпаси на Гебрев бяха взривени като версията на разследването бе, че това е станало, защото е продавал оръжие и боеприпаси на Украйна и Грузия.

В Ловни дол нашите разследващи бяха подпомогнати от чужбина да разкрият подпалвачите, но след това нищо не бе направено, заяви още Гебрев пред Нова телевизия. Какво се е случило в Карнобат ще стане ясно при преглеждане на записите от камерите, след като складът с боеприпасите бъде обезопасен, добави той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ