Скандално напусналият МВР Демерджиев се завръща! „Бях точен с парите“ ще ревизира Рашков

payimage-511503

На бял кон във властта се завръща скандално известният бивш министър на правосъдието Иван Демерджиев, предава ПИК.

Пловдивският адвокат с противоречива биография, заради не един и два съмнителни случая около името му, този път идва със заявката да ревизира работата на милионера в кабинета „Петков“ Бойко Рашков, като ръководител на МВР и вицепремиер.

А това ще се случи от 2 август насетне, когато свой указ президентът Румен Радев ще назначи поредното служебно правителство.

Смяната на министрите начело на силовото ведомство обаче е малко като поговорката „От тръг – та на глог“.

Вече за никого в държавата не е тайна, че досегашният шеф на МВР Бойко Рашков е по-богат и от Крез със своите 22 имота, въпреки че цял живот е работил на държавна заплата. Начело на МВР, комунистическият следовател от времето на Тодор Живков тотално изпусна юздите на кримиконтингента. А кулминацията за лошото му управление бяха последвалите разкрития за мащабна корупционна схема на всички нива на МВР, които видяха бял сват след катастрофата, причинена от Георги Семерджиев в София.

Наследникът на Бойко Рашков е с не по-малко скандална аура.

Демерджиев стана известен в обществото със скандалните чатове. Разговорите се водят във вайбър между министъра и неизвестно лице, вероятно негов близък.

Първият разговор датира от 21 октомври 2021 г. Съдържанието му е следното:

Демерджиев: Благодаря ти! Другата седмица ще идвам и ще ти разкажа.

Неизвестен: Всичко ок ли е по мойте теми? Ще се случат ли нещата?

Демерджиев: Всичко ще бъде свършено, но малко ще изчакаш, защото другата седмица Б.Р. ще обеси Д.Г., като им вземе лиценза, а ти знаеш колко е важно това за мен и към кой съм поел ангажимент. Беше се изнервил, защото по дружеството нищо не излезе, но е намерил начин да ги закове и този път няма мърдане. Ще ти разказвам, когато се видим.

Неизвестен: Белия (прозвище на беловласия Рашков в полицейските среди – б.р.) е много непредвидим.

Вторият разговор е с дата 10 ноември 2021 г. Разговарят вероятно същите лица. Съдържанието е следното:

Неизвестен: Какво се случва? Вече не вдигаш тел, а обеща всичко да бъде ок по моята тема. Изчаках да приключите с Д.Г., след това и Автомагистрали и сега се покри. Бях точен с парите когато каза, обеща ми бързо развитие, а сега се криеш… Какво се случва?

Демерджиев: Прав си за всичко, извинявай за забавянето, но всичко поето като ангажимент ще бъде изпълнено. Ще се чуем по-късно защото сега не мога да говоря. Както виждаш, ще има разместване и трябва да запазя поста.

Какви са изводите, които могат да се направят от прочетеното: Демерджиев разговаря с бизнесмен, който си е платил за „мойте теми“. В първия разговор министърът уговаря човека, че „всичко ще бъде свършено“. Следва пояснение: „Б.Р. (вероятно Бойко Рашков) ще обеси Д.Г. (вероятно охранителна Фирма „Делта гард“), като им вземе лиценза….

Датата на разговора е 21 октомври, а първото съобщение, че МВР иска лиценза на „Делта гард“ е шест дни по-късно, 27 октомври. Това потвърждава заявката в сюжета.

Иван Демерджиев влиза в системата на МВР от втория опит. На 22 март 2021 г. той бе назначен за заместник на Рашков в силовото ведомството, нo само 5 дни по-късно обяви с официално писмо, че напуска.

От думите му тотгава стана ясно, че вижданията му не съвпадат с тези на Рашков и Кирил Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ