Румен Радев разтресе държавата! Министър на Слави Трифонов остава във властта

payimage-544240

Външният министър в кабинета „Петков” Теодора Генчовска става част от екипа на служебния военен министър Димитър Стоянов.

Това стана ясно по време на церемонията, в която Драгомир Заков отстъпи поста си на своя наследник.

Генчовска два пъти тя бе номинирана за министър на отбраната в неуспелите проектокабинети на ИТН – този на Николай Василев и на Пламен Николов.

Тя е експерт по отбрана и въоръжени сили. Като възпитаник на Военната академия, професионалната ѝ кариера започва в Генералния щаб на Българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел „НАТО и ЕС“ в Министерството на отбраната.

Тя бе главен експерт към администрацията на президента Румен Радев и участва в инициативата „Три морета“ като част от Координационното звено.

Теодора Геновска е участвала в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия.

Във вторник държавният глава Румен Радев официално назначи своя четвърти служебен кабинет, начело с премиер Гълъб Донев. Избраниците на президента положиха клетва в гербовата зала.

Малко по-късно властта бе сдадена от премиерът Кирил Петков, който категорично отрече да оставя държавата в апокалипсис и обвини Слави Трифонов, че е бил троянският кон в коалицията.

Промените в 12 без 5 обаче бяха налице, като в рамките на 24 часа Петков взе главата на шестима души и гласува допълнителни пари за различни браншове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ