Скандално! Дрогираният пред КАТ в Пловдив имал 63 акта и 47 фиша. Крещял, че ще се самоубие

полиция

„Ще се самоубия“, крещял по време на преследването 49-годишният дрогиран водач, който сътвори истински екшън пред КАТ – Пловдив вчера. Около 15 часа той отишъл да регистрира колата си, чиито номера били свалени заради шофиране след употреба на алкохол през януари тази година. На служителите направило впечатление, че е неадекватен, а справка показала, че няма книжка. Тя му била отнета за 1 година заради инцидента през януари. Решили да го проследят дали ще се качи на колата, което той и направил. Опитал се да избяга от проверката и се наложило полицията да загражда паркинга на КАТ. Затова той пробвал да се измъкне през бетонни саксии. Автомобилът се ударил в тях и спрял. Водачът се заключил вътре и отказал да излезе, при което се наложило полицай да счупи шофьорското стъкло, за да го извади и му сложи белезниците, предава 24 часа.

„Полицаите са действали напълно правилно, без прекомерна употреба на сила, като са пазили живота не само на многото хора, които са били на паркинга на КАТ, а и неговия“, заяви заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

Полевият тест е дал положителна проба за амфетамин, като ще му бъде повдигнато обвинение не само за шофиране след употреба на дрога, а и за неизпълнение на полицейско разпореждане и хулиганство.

За 21 години зад волана водачът има 63 акта и 47 фиша за пътни нарушения в цялата страна, както и една условна присъда за шофиране след употреба на алкохол.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ