Киро е в ступор! Йотова го попиля, посочи задачите на служебния кабинет: Върнете стабилността!

илияна йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви пред журналисти, че служебното правителство има две основни задачи – да върне стабилността в страната и да осигури сигурността на енергийните доставки за българските граждани и ситуацията с Covid.

„Сигурност за есенните месеци, сигурност за зимата; проект за новия бюджет, защото и това ще легне върху техните плещи, както и справянето с всяка една криза, която, за съжаление, остави предишният редовен кабинет“.

Относно обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че правителството ще бъде реваншистко към социалистическата партия Йотова коментира:

„Аз не зная, какво е визирала г-жа Нинова, ако е визирала тримата министри, които и днес са членове на Националния съвет на БСП, смятам, че те са гордост за всяка една партия, чиито членове са те. И г-жа Лечева, и Крум Зарков, и Явор Гечев – това са хора, които са доказани професионално, политически, със свое мнение, със своя позиция, така че техният скок в голямата политика като министри, особено на по-младите хора, могат само да заслужават поздравления и да им пожелаем и на тях много успех…“

По думите на вицепрезидента решенията, които трябва да се вземат в следващите месеци, са много по-важни за българските граждани от всякакъв реваншизъм и споровете с който и да било политически лидер.

Вицепрезидентът награди лауреатите в творческите конкурси за деца и юноши от българските общности по света. Те се организират ежегодно от Изпълнителната агенция за българите в чужбина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ