Жители на Браниполе: Погребахме убитата с чук баба Митра, но ще стане нещо страшно

баба митра

Бившата учителка баба Митра, която бе убита с чук от собствения й внук в Браниполе, е погребана само на педя и кучетата ще я изровят. За това сигнализираха до „Марица“ жители на селото, присъствали на погребението на възрастната жена по-рано днес. Те са възмутени от работата на погребалната фирма. Двама души от ромски произход изкопали яма с дълбочина едва 20 см, след което положили ковчега и го затрупали с пръст. „Хвърлиха няколко лопати и приключиха. То целият ковчег е почти на повърхността. Пълен ужас. Ще се разнесе някаква зараза, кучетата ще я изровят още днес, а ако завали един дъжд – ще отмие пръстта и ковчегът ще се види“, коментират ужасени хора от Браниполе.

Те се чудят към кой да се обърнат и кой следи на каква дълбочина е положен мъртвеца в земята. „Имаше 20 души на погребението, Всички са възмутени, попът и кметицата също. Това е недопустимо“, коментират още местните. Пишман погребението е струвало на близките 900 лв. Припомняме, че църквата извърши безплатно опело и спести църковната такса на почерненото семейство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ