Доктор по конституционно право разплака Киро и Асен: Незабавна ревизия кабинета „Петков“!

кирил петков

„Управлението страда от два дефицита – на стратегическо мислене и на компетентност. Съмнявам се, че служебното правителство ще запълни тези два дефицита. Това правителство трябва да се откаже от подхода на предните служебни правителства да се включва като активна страна в предизборната борба“.

Това коментира пред БНР Борислав Цеков, доктор по право.

И допълни, че правителството на Кирил Петков е било провалено с оскандалени политики.

„Надявам се служебното правителство да успокои тона, но това не означава беззъбост и да мълчат за безобразията преди тях. Служебното правителство дължи да направи анализ и оценка на това, което заварва, ревизия, защото то дължи такава прозрачност на обществото. Замитането ще направи обстановката в обществото още по-токсична“.

Цеков допълни:

„Реалистично е да си даваме сметка, че и този служебен кабинет – като състав и конструкция, е съставено от същите политически кръгове, които имаха решаваща дума при лансирането и съставянето на правителството на Кирил Петков и на служебните кабинети на Стефан Янев. Затова не можем да очакваме нещо радикално различно от това, което виждаме през последната година“.

По думите му провалите през миналата година да се сформира политическа и управленска алтернатива – компетентна, качествена и устойчива, като скачени съдове е започнала да възстановява политическата легитимност на опозиционните формации.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ