Ще го линчуват! Пловдивчанка с протеза падна, шофьор на рейс: Калпава си, къде си тръгнала!?

автобус пловдив

Пловдивчанка с протеза стана поредната жертва на грубото и цинично поведение на автобусните шофьори в града под тепетата. Веси Грозева използва линия №21, където обикновено въртят малките рейсчета или т.нар. „щъркели“. Жената е с ампутиран крак и протеза. Убедила се е, че рейсаджиите определено не си поплюват – тръгват още преди пътниците да са се качили с двата крака, псуват и обиждат, не отварят врати и какво ли още не. Случката с нея от преди няколко дни обаче е черешката на тортата.

Веси чакала рейс на спирката до бившия бизнес център „Микрон“, в посока към „Тракия“.Тръгва да се качва във въпросния рейс, но шофьорът изведнъж потегля. „Не успях да запазя равновесие, защото съм с протеза, и паднах на стълбите. Това предизвика възмущението ми. Опитах да съм максимално възпитана и да разговарям на „вие“ с него,, въпреки че той е груб. Оттам насетне тръгнаха нападките. Той безкрайно дискриминативно се отнесе към мен. Пита ме като съм била калпава, къде съм тръгнала, след това започна да обижда членове на семейството ми. Предупредих го да спре, защото ще подам оплакване“, разказа Веси пред „Марица“. Шофьорът обаче отговаря с циничното „Боли ме к**а!“, крещи, че не му пука и че никой не може нищо да му направи.

„Опитвам се да се справям с предизвикателствата да бъда като всички останали, а в един момент срещам такова отношение. Той много добре видя, че съм с протеза, тъй като си вдигнах крачола, за да не се спъна. Когато паднах и след това го попитах защо не е по-внимателен, той отговори: „Отде да та знам пияна ли си, дрогирана ли си…“. Та той е там да служи на хората, а не да се държи по този начин“, възмущава се Веси. Тя е озадачена и от реакцията на повечето хора по време на инцидента. „Те не реагираха към шофьора, а нападнаха мен. Един вид ми казаха да млъкна, защото ще го ядосам и ще стане лошо за всички в рейса“, посочи пловдивчанката.

Тя е на мнение, че щом ще държат на работа шофьори, които ще изтрепят пътниците, по-добре тогава хич да няма градски транспорт. „Ще се научим да вървим пеша тогава. Иначе подобни ситуации са изключително унизителни“, коментира Веси Грозева.

„Марица“ потърси за коментар собственикът на „Автотранс -2000“ Димитър Чолаков, който стопанисва въпросната линия. Той посочи, че всеки сигнал и всяко оплакване се взимат под внимание. По думите му, ако се установи, че всичко се е случило по описания начин, то шофьорът ще бъде предупреден или наказан. „Проблемът с липсата на шофьори е голям. Често и пътниците се държат лошо с тях. Съветвам при оплаквания да се записва номера на автобуса. В противен случай е много трудно да се установи кой е бил шофьорът“, каза Чолаков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ