Гаргамела, изродът убил Маргарита, полудял от ревност! Майката: Звъня ми по време на зверствата

gargamela

15 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд – Бургас на изверга Илко Тонев – Гаргамела, който извърши едно от най-жестоките престъпления срещу жена в Бургаско за десетилетия назад. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. По гражданския иск Тонев ще трябва да заплати на жертвата си Маргарита сумата общо от 180 хил. лв., представляваща обезщетение за причинените й вреди, предава Флагман.

Всеки нормален човек би останал шокиран от чутото днес по време на пледоариите на държавния обвинител и адвокатите по процеса. Прокурор Манол Манолов описа цялата фактическа обстановка по извършването на престъпленията от Илко Тонев.

След като чу присъдата, майката на жертвата – Поля, не остана доволна. Оказа се, че неколкократно Илко Тонев й звънял по време на зверствата и й показвал какво извършва с дъщеря й.

„Да не забравя, че и той им дете, не му го пожелавам, не съм злобен човек”, каза Поля, която по време на пледоарията на прокурора по делото не сдържаше сълзите си, тъй като отново действията на инквизитора бяха описани с пълни подробности. Тонев ръгал Маргарита с нож, пребивал я брутално, опитал дори да шие раните й собственоръчно и без обезболяващи. Пречукал я жестоко навръх рождения й ден, след което дори звъннал на майка й да й я покаже.

Всички извращения, побоищата и системното малтретиране на Маргарита – психически и физически, Тонев и адвокатите му Николай Рачев и Захари Кирилов опитаха да оправдаят с пристъпи на гняв и ревност спрямо жертвата.

Адвокат Рачев обяви, че Гаргамела и Маргарита живеели на семейни начала, имали връзка не само за секс, но и емоционална. Той я бил удрял, но не в жизнено важни органи. Защитникът на Гаргамела Захари Кирилов, който по време на пледоариите на прокурора и адвоката на Маргарита не успяваше да скрие усмивката си, стигна по-далеч в своите аргументи. По думите на Кирилов, Илко Тонев имал възможност да умъртви Маргарита в рамките на 10 дни, а неговият умисъл се изразявал в болезнена ревност, която не го оправдавала, но и не го превръщала в убиец. „Ако целта е била да я убие, щеше да я остави пред моргата, а не пред Спешното”, изцепи се адвокатът в съдебната зала.

Според него, заканите „Сега ще видиш какво те чака, днес ще мреш!” – не значели нищо извън контекста, тъй като всеки ден хората си говорели така.Когато му бе дадена думата, Илко Тонев също държа кратка пледоария, в която повтори думите на защитата си. „Ако съм искал да я убия, можел съм, но по собствена подбуда съм прекратил деянието. Била е в кома заради рани и операции, а не заради мен”, нареждаше Гаргамела.

По време на съдебните пледоарии държавното обвинение изтъкна, че по делото безспорно е доказано, че Илко Тонев е причинявал системни побои и множество наранявания на пострадалата. Подсъдимият е действал осъзнато и деянията са извършени умишлено. Прокурорът пледира за наказание при отегчаващи вината обстоятелства. Повереникът на пострадалата пледира пред съдебния състав Гаргамела да бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения, както и да бъде уважен предявения от неговата повереница граждански иск, общо за двете деяния в размер на 200 хил. лв.

Припомняме, че Гаргамела е обвинен в едно от най-жестоките престъпления срещу жена в последните десетилетия в Бургас. Делото срещу него е за причиняване на телесни повреди в условията на опасен рецидив и опит за убийство.

В периода 18 – 28 юни 2017 г., в условията на опасен рецидив, на неустановени точно места и дни на територията на община Несебър и община Приморско, в условията на продължавано престъпление, посредством нанасяне на множество силни удари – юмруци, ритници, метален гаечен ключ тип лула, 120-сантиметрова дървена пръчка, камъни и други неустановени метални и дървени предмети, причинил с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, три средни телесни повреди. На 29 юни 2017 г. след адския бой инквизиторът изтърсил от колата си Маргарита пред УМБАЛ-Бургас, а тя буквално припаднала на рецепцията. Жертвата се оказва с двустранно счупване на две ребра; разстройство на здравето, временно опасно за живота и коремна травма, наложили оперативни интервенции и обезобразяване на лицето. За това деяние Окръжен съд – Бургас осъди Гаргамела на „Лишаване от свобода“ за срок от 12 години.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Илко Тонев за виновен и в това, че в ранната сутрин на 29 юни 2017 г., в гориста местност на неустановено точно място в община Средец, при съвкупност с деянието по т. 1, в условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, направил довършен опит умишлено да умъртви Маргарита, като посредством нанасяне на множество силни удари в областта на главата и тялото с твърди тъпи предмети – глух метален гаечен ключ и дървена пръчка й причинил счупвания на долна и горна челюст, счупване на лява лакътна кост и постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, в резултат от получените наранявания, но след довършване на изпълнителното деяние по собствена подбуда предотвратил настъпването на престъпните последици – превозил пострадалата до УМБАЛ-Бургас, където на М. С. била оказана висококвалифицирана медицинска помощ, поради което на основание чл. 18, ал. 3, б. „б“ от НК съдът не го наказва. Но тъй като описаното по-горе деяние, в което се е изразил довършеният опит за убийство, осъществява признаците на друго престъпление, за което деецът отговаря – умишлено причинена на Маргарита тежка телесна повреда, осъществена на същата дата и място, в условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, в резултат от получените наранявания, Бургаският окръжен съд осъди подсъдимия Илко Тонев на „Лишаване от свобода“ за срок от 15 години.

Флагман.бг припомня, че след бруталния побой почти до смърт на секс робинята си Маргарита през 2017 г., Илко Тонев се укриваше в хотел в Китен и при опита си да избяга от полицаите скочи от втория етаж. Тогава Тонев се потроши, а съдията прецени, че е достатъчно да му наложи мярка парична гаранция с мотива, че е със здравословни проблеми и едва ли може да се укрие. Така независимо от сериозността на престъплението и от богатото му криминално минало, той бе пуснат. И направи това, което и повечето родни бандити в такива случаи. Не спази нито едно от наложените му ограничения. По неясен и до този момент начин той напусна България и избяга в Холандия, в Хага, като не плати и гаранцията си. А след това близо три години нямаше сила, която да го върне у нас, за да понесе наказателна отговорност.

Гаргамел е осъждан за наркотици, публично известно е делото му за 2 кг. хероин, след което излежава присъда в затвора. В момента в Холандия се води производство срещу него, след като и там се е появила жертва на сексуален тормоз, мярката му там също е задържане под стража. Именно това, че той се укриваше в Холандия, забави с години старта на процеса за бруталното зверство спрямо Маргарита.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в петнадесетдневен срок.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ