Гълъб Донев разкри още от шашмите на Петков и заговори за ,,извънредно положение“

гълъб донев

Несериозно е твърдението, че обмисляме извънредно положение в страната. Може би имат предвид и моето първо висше образование – военно-въздушното училище. Нямаме такива намерения, но действително държавата се намира в кризисна ситуация. Това каза пред БНТ служебният премиер Гълъб Донев.

По повод промените, които кабинетът му започна да прави, той заяви, че е нормално всеки министър, когато влезе в министерство, да влезе със свой кабинет. „Всички останали назначения са направени след обстоен анализ на професионалните качества.

В НАП е доста добре анализирано, може да се види по резултатите. Мотивите са изключително чисти и изрядни фактите говорят защо са направени тези смени“, подчерта той.

„В момента проблемът с доставките на газ е много съществен. Осигурени са доставките на газ за България до август. До декември нямаме сигурни доставки на газ. За интерконектора с Гърция ще положим всички усилия да бъде готов, защото той ни гарантира доставката на азербайджански газ.

Има много неща, които трябва да бъдат извършени. Нямаме нито акт 15, нито акт 16, а това е важно. Те са объркали имената на членовете на Надзорния съвет, а те ни обвиняват, че спираме работата по интерконектора.

И трите точки, които променихме вчера – за тях няма нормативни актове, няма проекти за нормативни актове. Ние нищо не сме отменили. За тези седем месеца нищо не е направено“, заяви Донев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ