Стефан Янев си повярва: Нямам против да съм българския Орбан! Избирателите са ни началници

стефан янев

„Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са българските избиратели. Големите началници са в Кула, Каспичан, Малко Търново, Петрич и Добрич. Ние трябва да чуваме гласа на българските граждани и да работим за тях, за техния интерес. Ако Виктор Орбан прави това – слуша гласа на унгарските граждани и се съобразява с тях, значи това са и неговите началници.“

Този коментар направи пред БНР лидерът на партия „Български възход“ и бивш служебен премиер Стефан Янев.

Дефицитът ни е, че не уплътняваме добре членството ни в ЕС и НАТО, не участваме в тези организации пълнокръвно и пълноценно, категоричен е Янев.

„Трябва да извлечем най-добрия смисъл, интерес на държавата и полза за държавата от членството ни в тези организации. Ако приемем, че Орбан прави това за Унгария и унгарския народ, нямам нищо против да бъда оприличаван на Орбан. И ще търсим подобен тип политика за реализиране и в българската действителност.“

Във връзка с отношенията на неговата партия с ПП занапред Стефан Янев декларира, че бъдещото участие на неговата партия във всички видове управление ще бъде „без чертаене на червени линии и без дълбаене на червени ровове“.

„В политиката всичко е възможно, но при ясни правила и прозрачна процедура, така че гражданите да знаят какво се случва. За да няма обвинения, че се създава поредното задкулисно споразумение. 30 години се опитваме да правим едно и също и очакваме различен резултат. Мисля, че е време да правим по-различни неща“, подчерта експремиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ