Цигани заживяха в родната къща на Слави. Лидерът на ИТН прибрал 40 хил. евро

Слави Трифонов

Плевенски роми са купили родната къща на лидера на ИТН Слави Трифонов в селото на майка му – Учин дол, записано от няколко петилетки в регистри като Тодорово. Ромите броили 40 хил. евро за имота преди година, а преди това местни дюлгери направили тотален ремонт, за да се вдигне цената му.

Трифонови не били много по пазарлъка. Лесно кандисали за сумата от 40 хил. евро, като си давали сметка, че все пак жилището е строено в края на 50 тте години на миналия век, а дворът към имота не бил особено голям.

Слави бил категоричен, че след смъртта на баща му Тодор няма повече какво да прави там. Майка му отдавна била в Плевен, където за нея се грижи щерката Петя.

„Слави никога не е искал да пуска имота публично за продан, за да не се спекулира им медиите. Доста народ идваше да гледа къщата, повечето бяха отпраща ни. Сред ТЯХ Имаше и популярни от родния тв ефир лица. Накрая Слави и сестра му решиха да я дадат на семейство роми, които са изключително читави хора. Така се грижат за имота, че той сега направо блести от чистота. Поддържат и градинката посадили са домати, тиквички, краставици.

Къщата взеха две сестри и семействата им. Много отговорни и трудолюбиви хора. Поздравяват всеки. То и Слави много уважава циганите. Навремето изкупи бившото поделение в края на селото. Взе градите и земята. Там често вдигаха джамбурета заедно с роми. Дори Бойко Борисов е идвал на купона в селото ни навремето, когато бяха приятели с Дългия“, твърдят местни жители пред столичен седмичник.

Според тях кракът на Трифонов не е стъпвал в Учин Дол от 2017 г., когато почина баща му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ