Извънредно! Премиерът Борисов предупреждава: Имаме голям проблем със застраховането!

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Народното събрание за участие в извънредното заседание по повод фалита на застрахователната компания „Олимпик“ и срива на Търговския регистър.

Вчера поканих Карина, за да я питам какво става в сектора. Ралица Агайн не съм я виждал, не съм я чувал, отсече министър-председателят.

КФН се отчита пред парламента, вие по каква работа сте ни извикали нас, от правителството, тука, попита реторично той.

Не се меся по никакъв начин на КФН. Изисках от службите да кажат какво се случва в застраховането и трябва да ви кажа, че имаме голям проблем със застраховането. Има хора с български табели в Румъния, Гърция..логично ли е 42 на сто от колите, които имат щети в Румъния, да са с български табели, коментира Борисов.

Оставката е морален акт, но едва ли тя ще ни реши проблема, заяви той по отношение на оставката на Ралица Агайн. „Подадената от мен оставка е един емоционален и морален акт. Въпреки това не считам, че съм допуснала някакви пропуски. Никой от нас не е целял да засегне интересите на българските граждани. Бих искала да ви уверя също така, че вярвам, че всичко е изпълнено стриктно от КФН по отношение на европейското законодателство“. Това заяви зам.-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн от парламентарната трибуна и добави, че никой местен регулатор не може да откаже или ограничи допускането на външен застраховател на друга държава-членка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ