Брутално! Спасители биха, ритаха и търкаляха туристи пред десетки на плажа в Слънчев бряг

640-420-krajba-na-kola

Полски туристи са били бити, удряни, блъскани и ритани от спасители на плажа в Слънчев бряг в късния следобед в понеделник пред десетки почиващи възрастни и деца, съобщи пред OFFNews един от потърпевшите, 22-годишният Адриан. След агресията спасителите са напуснали поста, който охраняват, и избягали преди идването на полицията.

Насилието е запечатано на видео от няколко почиващи.

„Всяка година почиваме в България, пристигнахме в неделя две семейства, девет души, тъй като се задържахме малко да разгледаме Румъния. В неделя решихме да си починем, а в понеделник следобед – на плаж.“ – разказва Адриан.

Всичко за туристите било чудесно, сложили си хавлии да полежат, мислели да се изкъпят в морето. За тяхно съжаление имало вълни и не можело да се влиза, всъщност оттам започнал и проблемът.

Записите са направени отдалече, но на тях се виждат спасителите, мъжете с червени гащета, които блъскат и събарят туристите.

Въпреки вълните и забраната в морето имало влязла някаква възрастна двойка. „Бяха някакво възрастно семейство, спасителите се насочиха към тях и започнаха да им свирят, да излизат. Хората вървяха към брега и излизаха. В този момент мъжете, на видеото ще ги видите с червени бански, влязоха във водата и започнаха физически да блъскат възрастните към брега и да им крещят. И да ги избутват физически, грубо навън.

Почувствахме се ужасно, всъщност всички на плажа виждаха това – млади мъже, които са призвани да спасяват, се държат по такъв груб начин.“ – разказва Адриан.

Младежът, заедно с баща си Дариуш (40 г.) били близо до случката и се намесили. „Да не си помислите, че сме отишли да се бием там, или… През миналата година имах операция на хематом с отваряне на черепа, сега имам титанова пластина, знам си състоянието и никога не бих предприел физически риск, ако знаех какво ме очаква. Думите, които казах на спасителите бяха: Спокойно, защо така, дайте без скандали, това са възрастни хора.“

В този момент спокойното плажуване приключило. „Единият от спасителите блъсна мен, после татко. Татко падна на земята. Удариха ме втори път, паднах, удариха ме по главата, там, където съм опериран. Годеницата ми Марта се притече, видяха я, че говори нещо и е с нас, единият мъж я удари и нея.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ