Нов удар срещу Радев! Сложена от Нинова за шеф на ДКК: Новият министър оказва политически натиск

Смиляна Нитова-Кръстева

Продължава разправата между хора на Корнелия Нинова в държавните дружества и новия икономически министър. Изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Смиляна Нитова-Кръстева, която ще е и водач на листата на БСП в Хасково, обвини служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, че „спира процесите, оказва политически натиск, дестабилизира дружествата и компанията и като цяло не работи в интерес на държавата“.

В момента Стоянов опитва да назначи още трима членове към борда на директорите на Държавната консолидационна компания – Венцислав Димитров, Костадинка Кърджиева и Иван Зангочев. Смиляна Нитова-Кръстева отказва да назначи тези трима души, заради начина по който са ѝ представени документите за тяхното членство, а именно не са представени протоколи за тяхното назначаване.

„Министър Стоянов създава впечатление в обществото, че става нещо нередно. Предния ден „Кинтекс” сключи голям договор за стотици долари, с което гарантира работата на дружеството поне 5 години напред”, каза социалистката на пресконференция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ