Мъри Стоилов замахна с ръка и отсече категорично: Ако трябва ще отложим цялото първенство!

станимир стоилов мъри

„Ако трябва ще отложим цялото първенство, само и само да стигнем до групите“. Това отсече треньорът на Левски Станимир Стоилов на пресконференцията си преди реванша с Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Мачът е утре от 21:00 часа на „Герена“, а „сините“ имат аванс с един гол след победата с 1:0 в Малта.

„Първо, дай Боже да отстраним Хамрун, а това дали ще искаме отлагане и на срещата с Лудогорец, сме го заявили официално. Не виждам какво повече мога да кажа по въпроса“, коментира Мъри, след като беше попитан дали „сините“ ще отложат и срещата си с „орлите“, която по програма в неделя. Припомняме, че до момента в новото първенство пропаднаха два мача на Левски заради евроучастието му – със Славия и Черно море.

„Вълнуват ме игровите ни действия. Трябва да играем офанзивно и да намерим пътя към вратата на Хамрун, важно е и как ще се отбраняваме. Евромачовете са повече тактическа дисциплина, ще търсим гола, знаем си слабостите. Дали се страхувам, че изпускаме положения? Убеден съм, че ще намерим правилния път към вратата на Хамрун“, коментира Стоилов.

„Този мач е изключително възлов. След като елиминирахме ПАОК и взехме преимущество в Малта, макар и с късен гол, ангажиментът към мен и футболистите е още по-голям. Казах и преди първия мач, че съм впечатлен от комбинативността и тактическата дисциплина на нашия съперник. Те показаха модерен стил на игра, зависи как ние ще играем в защита. На този етап не сме изчистили всичко около нашата игра, имаме и дребни проблеми, които се надяваме до утре да отшумят“, продължи Мъри.

„Пред собствена публика трябва да играем в стил Левски и отговорно, да атакуваме и да търсим победата от първата минута. Утре трябва да мислим така, че все едно не е имало първи мач, а че започваме от първата минута. Ако мислим, че преднината ни е достатъчна, може да се окаже фатално“, подчерта треньорът на „сините“.

„Изобщо не се съмнявам, че футболистите ще играят със сърце и душа. Пред 20 хиляди човека няма как да има отпускане. Важното е всичко да минава през главите на играчите. Постоянно им казвам, че обичам горещо сърце, но хладен ум и спазване на тактическата дисциплина“, продължи Стоилов.

„Предстои ни изключително тежка европейска битка. За съжаление стана така, че последните години се превърнахме в аутсайдери в Европа и сега със зъби и нокти трябва да градим авторитета и на Левски, и на българския футбол“, отбеляза Мъри.

Попитан кой ще изпълни дузпа в реванша, ако има такава, Стоилов отговори: „Тежък въпрос, не съм го решил все още. Който и да я изпълни, ако я отбележи, ще е добре, ако не – отговорността ще е изцяло моя, защото аз определям кой да бие.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ