МРРБ погреба Киро и Асен: Пуснаха кадри от ,,задършения“ интерконектор с Гърция (СНИМКИ)

3

Спорът за това завършен ли е газовият интерконектор с Гърция продължава. От Министерството на регионалното развитие разпространиха (МРРБ) снимки на незавършени обекти по трасето.

Снимките в галерията са направени по време на инспекцията на българската част на Междусистемната газова връзка Гърция-България в сряда, 10 август, от министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и вицепремиера и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

Двамата посетиха Газоизмервателна станция Стара Загора, Кранов възел 6, разположен до село Тракия, както и канал на Напоителни системи и Диспечерски център в село Стамболийски и установиха недовършени строително-монтажни дейности. Това се казва в съобщението на МРРБ.

Ден по-рано компанията, която развива проекта за газовата връзка, излезе с остра позиция срещу твърденията на служебния кабинет, че проектът не е готов. От ICGB заявиха, че всички основни строителни дейности са завършени и интерконекторът може да обезпечи почти изцяло потреблението на България.

Компанията призовава за активното съдействие на институциите.

При проверката на място транспортният министър Христо Алексиев заяви: „Ние газ днес не открихме в интерконектора, открихме само неприключили строителни работи, но правим всичко възможно в най-бързи и ускорени срокове всичко това да бъде факт“.

Бившият Кирил Петков не спираше да се хвали колко успешна е реализацията на интерконектора и дори твърдеше, че той може да започне да работи още от началото на август. „В момента гърците са си придвижили хартията, от нас се иска акт 15 и акт 16“, каза той преди дни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ