КОШМАР! Деца на 8г. и 12г. вилняха на детска площадка, попиляха всички съоръжения за игра

2-Medium

Вечерта на 11-ти август 2022 г., прескачайки оградата на ЧДГ „Дъга Русе“, на територията на детската градина влизат момче и момиче на приблизителна възраст между 8 и 12 години, пише Русе Медия. В продължение на 2 часа децата рушат съоръженията за игра, като първоначално ги местят, след което започват да ги чупят и блъскат. След себе си оставят камара с потрошени столчета, пейки, пързалки и изподрани къщички, катерушки и други детски играчки, предназначени за външна употреба.

Ръководството на детската градина се обръща с апел към родителите на подрастващите, нанесли материални и морални щети, да понесат отговорност за действията на децата си.

В ЧДГ „Дъга Русе“ се обучават над 120 деца, които разчитат на спокойна и пълноценна игра на открито през свободните часове. След акта на вандализъм, това е невъзможно, докато щетите не бъдат възстановени. Директорката на детската градина г-жа Лиляна Ангелова апелира родителите да поговорят с децата си кое е приемливо и кога играта излизаща извън контрол се превръща в престъпление. Вандализмът в детска възраст е предпоставка за изява на противообществени прояви и в по-зряла възраст. С деца с проблеми и проява на безпочвено агресивно поведение трябва да се работи старателно, за да не причиняват вреди на обществото.

След установяване на щетите в петък сутринта е сигнализирана полицията и са предприети действия по установяване самоличността на извършителите, както и на техните родители. Ръководството на детската градина прави всичко възможно за по-скорошното въвеждане в експлоатация на площадките, предназначени за приятни емоции на възпитаниците си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ