Нинова бърка ,,Неохим“ с ,,Нефтохим“. И тази жена е била министър на икономиката и вицепремиер?! (СНИМКА)

корнелия нинова

„За да се върне на власт, Борисов е готов да лъже от сутрин до вечер. Борисов, чу ли какво ти казаха днес в „Нефтохим“, написа днес в профила си във Фейсбук лидерът на БСП и бивш икономически вицепремиер Корнелия Нинова. Борисов обаче днес бе в съвсем друго предприятие, което спира работа заради скъпия газ – „Неохим“.

Грешката на Нинова, която допреди по-малко от месец отговаряше за сектор „Икономика“ даде повод политици и анализатори да публикуват във Фейсбук обяснения каква е разликата между двете производства.

Делян Добрев, ГЕРБ

Първо – за Ваше сведение, госпожо Корнелия Нинова – бивш министър на икономиката и индустрията и вицепремиер, днес г-н Борисов беше в „Неохим“, който се намира в Димитровград, а не в „Нефтохим“, който е в Бургас! „Неохим“ е едно от най-големите индустриални предприятия в България и като вицепремиер на индустрията беше добре за 8 месеца поне да разберете къде се намира.

„Неохим“ произвежда торове, а Нефтохим произвежда горива. Освен това като вицепремиер до скоро, ако наистина искахте договор за газ от „Газпром“, можеше да го отстоявате от позицията на управляващ в коалицията! Нали знаете, че има оперативно заседание на Министерски съвет на което сте се отказали от „Газпром“? Да, на същият този кабинет на който Вие му бяхте вицепремиер.

Не е морално да обвиняваш някого, че лъже, а ти да манипулираш безскрупулно! Многократно г-н Борисов заяви, че един от първите закони, които ГЕРБ ще внесе в новия парламент, ще бъде за 100% диверсификация от „Газпром“! А днес заяви, че ако българите ни изберат отново, лично той ще отиде до Вашингтон, за да договори дългосрочни договори за втечнен американски газ, за да постигнем диверсификация и че ще се види лично с Мицотакис и Ердоган, за да договори капацитет за разтоварването му на гръцки и турски пристанища. И щяхме да резервираме капацитет за държавната ни компания, а нямаше да плащаме комисионни на посредници!

Очевидно сте гледали лайфа на г-н Борисов, но удобно за Вас премълчавате в поста си, че той изрично уточни, че докато подпишем дългосрочни договори, можем да ползваме газа по договора ни с Газпром, който изтича в края на годината.

За разлика от Вас, Кирил Петков и Асен Василев, г-н Борисов нямаше да губи време, защото знае какво трябва да се направи и как да го направи!

Десислава Атанасова, ГЕРБ

Корнелия Нинова, разликата между производството на „Неохим“ и „Нефтохим“ е огромна, почти колкото разликата между оръжие за Украйна и оръжие за Полша.

Голяма разлика има и между истина и лъжа и не само в обръщението Г-жа пред тях.

Тома Биков, ГЕРБ

Че Корнелия Нинова бърка „Неохим“ с „Нефтохим“ не е голяма драма. По-голямата е, че споменава думата „лъжа“.

От години, като лидер на БСП, тя провеждаше политика на консерватизъм и антилиберализъм (колко това е адекватно за една социалистическа партия е друг въпрос), за да се коалира накрая с най-ултралибералните формации ПП и ДБ. И не само, че се коалира, но от 100 километра си личеше нейната радост от този факт. Когато гласувахме вота на недоверие срещу правителството на Петков, замалко да се разплаче пред телевизионните камери.

След това, докато вееше руския байряк правителството, в което участваше скъса отношенията с „Газпром“, а след това безпрецедентно в световната история изгони от страната 70 руски дипломати. И в двата случая, Нинова все се оказа неразбрала, защото я решението било взето някъде, където тя не била, я било друг ресор, в който тя не участвала. Така с участието на БСП и със симпатичната разсеяност на Нинова се взеха толкова радикални антируски решения, каквито ни Иван Костов, ни Филип Димитров биха помислили да вземат, докато бяха премиери. Аз нямам нищо против тези решения, но от Нинова не чухме ни вопъл, ни стон. И ако на мен ми е все тая, защото никога не съм гласувал за БСП, представям си какво им е на нейните избиратели социалисти, на които вечно се пада ролята на подведените. Впрочем, как се чувстват личи по траекторията на доверие към БСП, която от голяма партия се превърна в малка патерица на един приятелски кръг от политически шарлатани. Затова на тези избори, БСП ще се бори за влизане в парламента и за нищо повече.

Сега Нинова е възмутена от Борисов, защото отишъл да види какво се случва с „Неохим“. Докато се възмущава, тя обещава, че ще възстанови отношенията с „Газпром“, а през това време нейните коалиционни партньори протестират пред президентството срещу Радев, който щял да връща „Газпром“. В същото време и тя и те обещават да се коалират отново. Това се нарича политическа биполярност.

Тук въпросът обаче е, защо Нинова не отиде в Неохим и не се опита да поговори с хората там? Все пак допреди няколко дни, тя се водеше министър на индустрията. Впрочем, ще припомня, че за да спаси министерското си кресло, Нинова обяви, че е готова да издигне за премиер с мандата на БСП Асен Василев. Същият, който още през февруари обяви, че България ще скъса отношенията с Газпром и няма да преговаря за нов договор. Това между другото беше преди да започне войната в Украйна. Тогава Нинова отново се правеше, че не чува. Сега може да отидат заедно с Асен Василев в Неохим и да предложат общо решение за решаване на проблема с газа. Ще се получи като сцена между Хитър Петър и Настрадин Ходжа, които се надлъгват. Само не зная, на хората, които са на път да останат без работа заради далаверите с газа, дали ще им бъде смешно.

Антон Тодоров, политически анализатор

Тази жена, която не прави разлика между Неохим и Нефтохим, е била министър на икономиката и вицепремиер! Срам, голям срам!

Димитър Стоянов, юрист

След седем месеца като министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова явно не прави разлика между „Неохим“ и „Нефтохим“.

За да я улесня – едното прави минерални торове, а другото нафта.

Едното се намира в Димитровград, а другото в Бургас.

Едното спира работа и освобождава работници заради причинената от правителството на „промяната“ газова криза, а другото по линия на руския петрол им е много скъпо на променаджийското сърце.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ