България плаче! Почина голямата българска поетеса Екатерина Йосифова

Екатерина Йосифова

Почина голямата българска поетеса Екатерина Йосифова. Тъжната вест съобщиха членове на семейството й.

Тя е родена на 4 юни 1941 г. в град Кюстендил. Има издадени 14 книги със стихове и две книги за деца. Стихотворения на Екатерина Йосифова са превеждани и публикувани в антологии и литературни издания в Австрия, Великобритания, Германия, Гърция, Индия, Италия, Русия, САЩ, Унгария, Франция, Нидерландия, Хърватия, Турция и др.

Поетесата има и много спечелени награди за поезия: Три пъти е получавала Годишните награди за поезия на Съюза на българските писатели – за книгите “Къща в полето”, “Подозрения” и “Ненужно поведение”; Награда на Сдружението на българските писатели за най-добра книга на годината за “Малко стихотворения”; Два пъти е удостоявана с наградата “Иван Николов” – за цялостно творчество и за стихосбирката „Тази змия“; Награда “Хр. Г. Данов” на Министерството на културата за художествена литература за стихосбирката “Нагоре Надолу”; Наградата за поезия „Николай Кънчев“; Наградата „Орфеев венец“ за съвременна поезия.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ