Гордост! Българин изуми с рекорд за „Гинес“, цял свят ще научи за него (ВИДЕО)

теодор цветков

Русенецът Теодор Цветков, известен с благотворителни каузи, които подкрепя, постави световен рекорд, който очаква да бъде вписан в „Гинес“. В продължение на 71 часа той плува във водите на езерото в лесопарка „Липник“ край русенското село Николово.

Младият мъж е поставил началото на плувния маратон в четвъртък, като го е завършил успешно в неделя следобед.

Теодор Цветков посвещава постижението си на своите спонсори, близките и на екипа си.

От кметството в Русе информират, че Цветков е трябвало през този месец да преплува Черно море с екологична кауза, но военната обстановка го е възпряла.

Българският спортист вече е част от Книгата на рекордите „Гинес“, след като преплува 10 километра с една ръка, а сега записа още едно изумително постижение.

„71 часа непрекъснато плуване! Успях да подобря и поставя рекорд на „Гинес“. Но не това е най-важното. Успях да преборя себе си, да докажа, че пред човешкото тяло и пред психиката волята побеждава и стои най-отгоре в йерархията. Благодаря за цялата подкрепа, това събитие нямаше да е същото без всеки един от вас! Вярвам, че най-доброто предстои. Вярата е непоклатима. Способностите са надминати. Бяха невероятни 71 часа. Щяха да бъдат 72 часа, но заради бурята се наложи да изляза от водата. Не се предадох нито за миг! Защото вярата ми е непоклатима!“, бяха първите думи на Теодор Цветков след рекорда.

„Буря, дъжд, вятър… Природните стихии не успяха да застанат на пътя ми, а само да ме изкарат от водата час по-рано. Още едно напомняне, че понякога природата наистина ни говори, а нашата роля е да се вслушваме в нея. И да се грижим за нея. Тя няма да ни подведе. Няма достатъчно силни думи, с които да изразя всичко изпитано и преживяно през последните седмици. Защото и подготовката беше изключително важна, за да мога днес да застана пред вас и да се радвам заедно с вас на този успех, който посвещавам на децата, близките, приятелите, екипа си и всеки един, който до последно вярва в мен“, добави Цветков, който е под лекарско наблюдение за възстановяването си, а следващата му цел е да преплува Черно море от Одеса до Бургас.

През май русенецът плува 24 часа в закрит басейн, а миналото лято завърши втори в ултрамаратона в река Самара в подкрепа на световната кауза за справяне с глобалното затопляне.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ