Отнеха на Просто Киро поредна държавна благинка! Демерджиев шкартира денонощната му охрана

кирил петков

Една по една се свършват държавните благинки за ментето, което до скоро се изживяваше като министър-председател на България!

След като Националната служба за охрана отзова кортежа от мощни джипки, които обслужваха Кирил Петков в продължение на почти 8 месеца, сега и МВР резна още една екстра, от която се възползваше цялото му семейство.

Става въпрос за полицейския патрул, който в продължение на месеци денонощно дежуреше около апартамента на Петкови на столичната улица „Цар Шишман“.

По едно време дори, вместо да борят ширещата се по времето на Бойко Рашков престъпност, и по две коли на МВР охраняваха периметъра около премиерското жилище.

Според живущите в квартала полицейските коли Давали дежурства дори в дни, в които Петков и Любимката му Лена били на задгранични командировки.

Патрулите на МВР обаче вече са там, където им е мястото – а то със сигурност не е пред частния имот на бившия премиер. Откакто Петков вече не върти схеми в Министерски съвет, периметърът около апартамента му е чист от полицейски коли, съобщава ПИК.

Най-вероятно това е станало с изричното съгласие и по нареждане на новия вътрешен министър Иван Демерджиев. Тези дни пък заснеха Просто Киро, че е сменил джиповете на НСО с Ауди А6. С него той пристигна в новата тайна щаб квартира на ПП – 4-етажната мраморна къща на столичната ул. „Чаталджа“ 3, в която живее Асен Василев.

И яките момци, които охраняваха Петков в последните месеци, вече са преразпределени по други обекти. Харвардецът сега се движи само с едно шофьорче и един бодигард.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ