Спецов напудри ефира с комплименти към Василев! За милиона задължения към НАП – дума да не става

румен спецов

Няма проблем един изпълнителен директор да бъде сменен. Изпълнителният директор на НАП се назначава от министъра на финансите. И това е абсолютно нормално и няма никаква драма. Но аз заставам срещу зад твърденията срещу мен и администрацията, които са напълно несъстоятелни. Аз съм работил с тези хора от година и три месеца. И в разговора с министърката на финансите – тя не изрази никакви претенции към мен или дейността на НАП. Това заяви пред Би Ти Ви бившият шеф на НАП Румен Спецов.

Той отбеляза, че към 31 млрд. 800 млн. лв. са очакваните приходи за 2022 г. като общото изпълнение на приходите на НАП ще е над 102% – с 3 около 3 млрд. лв. повече от предходната година.

Той коментира и задълженията на „Булгаргаз“ от 104 млн. лв.: „Това не е проблем, който се е появил изведнъж. „Булгаргаз“ тази година имаше проблеми с вноските през януари. През последните три месеца пак имаме проблем с вноските по ДДС. НАП какво може да направи? – На базата на ежедневните отчети към МФ сме запознали както и стария министър на финансите, който е предприел мерки за рефинансиране, новата министърка на финансите е запозната със случая още в първия ден. Тук няма бездействие на НАП, искам категорично да го заявя. НАП винаги е действал в пряко взаимодействие с Министерство на финансите“.

Спецов „скромно“ отбеляза, че не може сам да постави оценка на работата си, но отбеляза, че е доволен от извършеното от НАП за времето, през което той е бил директор. „Все пак работата на НАП е да гарантира стабилността на приходите в държавата“.

Запитан дали Асен Василев се е месил в работата му, той отговори: „С него сме работили лесно, като с един прагматичен и изключително умен човек. Заедно с неговия екип сме взимали изключително точни и важни решения“.

Той заяви, че няма притеснения, че има около 1 млн. задължения към НАП от бившата му фирма „Гранекс трейдър“: „Към време на моето управление тази фирма не е имала никакви задължения. Аз нямам притеснение за нередности“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ