Шофьори в капана на Дунав мост: Да идва жандармерията! Чакаме вече три дни, опашката е 20км

FB_IMG_1660660967816

Интензивният трафик от камиони към „Дунав мост“ блокира отново международен булевард в Русе.

Изключително интензивен е трафикът от камиони в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе. Опашката от превозни средства достига около 20 километра, съобщиха от граничния пункт, цитирани от БТА.

Работещи в района и шофьори на леки автомобили и камиони недоволстват, тъй като международният булевард „България“ в посока „Дунав мост“ отново е блокиран. По думите им причина за това са недобросъвестни водачи и липса на достатъчен контрол.

„Пълна лудница е. От 14:00 часа съм на опашката. Пътувам от Варна за Букурещ вече три дни. Срамота“, заяви Костадин Костадинов, шофьор на камион. По думите му камионите се редят в двете ленти в платното на международния булевард в посока „Дунав мост“, защото няма кой да ги контролира.

„Има спящи шофьори, които са паркирали на пътя. Колегите ги изпреварват и се получава задръстване. Чуждите граждани правят каквото си поискат в нашата държава, а в Румъния за подобно нарушение взимат шофьорски книжки“, каза Костадинов.

Ростислава Методиева, която е мениджър екип в куриерска компания, чийто централен офис се намира на булевард „България“, заяви, че подобно нещо не би се случило в никоя друга държава.

„Тотален блокаж е. Възмутени сме. Положението е за жандармерия. Тотално безхаберие. Проблемът може да се реши организационно. Със сигурност органите на реда разполагат и с хора, и с ресурс да регулират движението и да отпушат тапата. Има камиони и тирове, които са на опашката от 21:00 часа снощи. Нашите камиони с пратки не могат да влязат в склада. Не можем да си вършим работата. Чакаме камиони с пратки, които трябваше да дойдат в 2:00 часа тази нощ, а още ги няма“, обясни Методиева.

Интензивният трафик на камиони и задръстването, което се получава, създават проблем и за градския транспорт на Русе.

От граничния пункт съобщиха, че камиони се спират и в района на град Бяла, но тъй като са многобройни, това не води до облекчение на трафика.

Във връзка с увеличения трафик към Дунав мост Министерството на вътрешните работи разпореди допълнителни мерки. ОДМВР Разград, Велико Търново и Стара Загора вече започнаха спиране на товарните автомобили, пътуващи към Дунав мост – Русе на подходящи места. На въпросните места ще има денонощно полицейско присъствие.

Товарните автомобили ще бъдат пропускани за движение посока Дунав мост след подаване на информация от ОДМВР- Русе.

Създадена е междуведомствена група, в която участват заместник-министър на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството. Групата ще координира усилията по намаляване на тежкотоварния трафик.

В намирането на решение са ангажирани тясно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ