Гърми скандал! Кабинетът на Киро заложил бомба за 124 млн. по сметката на Рашковото МВР в Плана

бойко рашков кирил петков

Вицепремиерът Атанас Пеканов и вътрешният министър Иван Демерджиев дават последни новини кога България ще си получи парите по Плана за възстановяване. Сега изникнал проблем с един от проектите на МВР, включен незнайно как от редовния кабинет на Кирил Петков.

Стана ясно от думите му, че е възникнал проблем с една от точките, засягаща МВР. Било взето решение проектът да се върне във вътрешното министерство, а оттам в кратки срокове, да обявят нов конкурс.

„В момента ние не сме изправени пред две решение, а сме изправени пред хипотеза, в която имаме неработещо решение, взето от редовния кабинет“, заяви Демерджиев.

Пеканов заяви, че тази точка първоначално е била изключена от Плана, но по незнайни причини, е върната в него от редовния кабинет по времето на Бойко Рашков.

Вярвам, че сме намерили решение, за да не застрашим нито първото, нито което и да е плащане по Плана, завърши Иван Демерджиев.

„Това е телекомуникационна система. Проблемът е, че нейните характеристики и функционалността й е доста спорна. Защо и как е възстановена сред тези проекти, аз не знам“, призна той. И допълни, че сроковете по процедурите, са били изключително кратки.

„Поръчката е на стойност 124 млн., значителна е като стойност и е един от сериозните проекти на МВР в рамките на Плана“, обясни Демерджиев.

Според нас това е една сравинтелно остаряла технология, която е можело да не се включва в Плана, заяви Иван Демерджиев.

„Върви по план, имаме разписан план, влезли сме в комуникация с ЦИК, изяснили сме някои проблеми и тази седмица ще затворим някои от най-важните теми“, посочи Демерджиев и докъде е стигнала подготовката на изборите на 2 октомври, преадва ПИК.

Стана ясно, че е създадена и група по киберсигурност, която да усили защитата по време на изборите.

Говорителят на кабинета Антон Кутев заяви, че в 12:30 часа, ще бъде дадена повече информация и за проблема с безводието в Своге и бедственото положение, обявено в общината, след като река Искрецка, внезапно пресъхна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ