Митничари на „Капитан Андреево“ провериха автобус и се хванаха за главите (СНИМКИ)

payimage-280813

Недекларирана валута с левова равностойност 951 137 лева бе открита от митнически служители на „Капитан Андреево“ при проверка на автобус, излизащ от страната, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 16 август на митническия пункт пристига автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция.

В превозното средство с шофьор – румънски гражданин, пътували още един шофьор и 13 пътници.

По метода „анализ на риска“ автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити две чанти, собственост на един от пътниците – румънски гражданин.

В чантите митническите служители установили девет пакета, облепени с тиксо, които съдържали британски, шотландски и ирландски лири с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 382 880 британски лири, 23 580 шотландски лири и 3100 ирландски лири с левова равностойност 951 137 лева.

По случая е образувано бързо производство. Обвиняемият е задържан за 72 часа. От началото на годината до момента на „Капитан Андреево“ е открита недекларирана валута с левова равностойност над 15 600 000 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ