Драма и сълзи разтърсиха спецсъда! Отказаха да освободят бившата зам.-кметица на „Младост“ и тя рухна пред всички…

Иванчева

Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния район „Младост“ – Биляна Петрова, да напусне ареста, съобщава БНР.

Съдът се позова на назначената съдебно-медицинска експертиза, според която, въпреки здравословните й проблеми, разследваната за корупция Петрова може да се лекува и под стража.

Според д-р Адриана Русева заболяванията на Петрова не изискват болничен престой и затова тя се е консултирала и е осигурила личен преглед на бившия заместник-кмет при още специалисти.

Това предизвика реакцията на задържаната, според която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му възложени от съда и прави изводите си без да се е запознала с условията в ареста.

Съдът обаче не се съгласи и дори похвали Русева, че е проявила самоинициатива за попълване на изследването. Според магистратите консултациите с други специалисти не само не е неправомерно, а е проява и на висок професионализъм.

Докато защитата на Петрова искаше освобождаването й, не само заради здравословните й проблеми, а и защото не е участвала в корупционна схема с кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева и бившия районен кмет Петко Дюлгеров по изнудването на бизнесмена Александър Ваклин, обвиняемата се разплака, а съдът даде почивка. След нея обяви, че Петрова остава под стража – решение, което тя може да обжалва на пред Апелативния специализиран съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ