ИЗВЪНРЕДНО! Дадоха Нинова на главния прокурор за финансова измама и фалшифициране (ДОКУМЕНТИ)

корнелия нинова

Скандалите около българското участие на „Експо 2020“ в Дубай през последните месеци, инспиринани от Корнелия Нинова, продължават, предава ПИК.

В началото на май Нинова, като министър на икономиката, прати Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да влезе в ръководеното от нея министерство за проверка на участието на България на изложението в Дубай. Тогава тя твърдеше, че имало допуснати финансови злоупотреби.

Сега от ДЗЗД „България експо 2020“ отговориха на атаката на червената лидерка с обемен сигнало до президента Румен Радев, служебния премиер Гълъб Донев, главния прокурор Иван Гешев и още няколко държавни институции.

В сигнала срещу Нинова са записани редица престъпления, извършени от Корнелия Нинова. Сред тях са финансова измама, фалшифициране на документи, внасяне на фалшиви документи в съда, кражба на пари, както и нанасяне на щети на държавния бюджет в особено големи размери.

Наред с това с действията си тя е нанесла и вреди на „България експо 2020“, възлизащи на милиони левове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ