От последните минути! Воден апокалипсис в Карлово: Градът е под вода, има блокирани хора

движение 1

Голям порой вече повече от час се излива в Карловско. Улици са под вода, а на Околовръстното шосе в подбалканския град има закъсали автомобили и тирове, съобщава БЛИЦ.

От община Карлово съобщиха, че имат подаден сигнал, че на улица „Яне Сандански“ има паднали дървета. В село Соколица също имало паднало дърво, но вече се разчиства.

Главната улица и районът на гарата в Карлово са под около метър вода. От местната власт казаха, че чакат пороят да спре, за да обходят града и да видят какво се случва, за да предприемат мерки.

В училището по ж.п. транспорт е пълна трагедия. Бурната вода е отнесла настилките на двора и моста, който свързва училището с улицата. Водата е почти до стълбището, а вътре са блокирани шестима учители, съобщи директорът на учебното заведени Стефан Филчев.

„Това беше моето училище. Плаче ми се“, споделя директорът

Община Карлово обяви частично бедствено положение. Наводнени са улиците в източната и южната част на града. Наводнени са къщи, мази и магазини.

Местните сравняват ситуацията с проливния дъжд и наводненията, които се случиха през 1987 г. за 150-годишнината от рождението на Левски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ