Ексклузивно! Кадри показват момента на адския сблъсък в Бургас, убил двама полицаи (ВИДЕО)

payimage-547473

Ексклузивни кадри от момента на сблъсъка между патрулката и автобуса с мигранти в Бургас бяха разпространени от NOVA.

Междувремнно стана ясно, че петима души вече са задържани след тежкия инцидент, при който загинаха двама служители от Областната дирекция на МВР в Бургас, съобщиха от вътрешното ведомство.

В четвъртък сутринта, автобус, превозващ мигранти, удари патрулен автомобил на кръговото кръстовище „Трапезица“, като при произшествието загинаха двама полицаи. Това са Йордан Илиев (31 г.), старши полицай в сектор „Охранителна полиция” към Първо районно управление – Бургас и Атанас Градев (43 г.), командир на отделение в сектор „Охранителна полиция“ към Първо районно управление – Бургас.

Веднага след инцидента е задържан сирийски гражданин. Още двама сирийци са задържани в хода на специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора и Първомай. По случая са задържани и двама български граждани.

Продължава работата за изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента, уточняват от МВР. Вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи пред медиите, че е задържан собственикът на автобуса.

Създадени са два екипа – единият от разследващи органи, следователи, другият – от наблюдаващи прокурори, които работят по случая, посочиха от прокуратурата.

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова обяви 26 август за ден на траур в цялата Бургаска област.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ