Полицаи с автомати блокираха гара в Пловдив, пътниците в паника

Цигани, Протест, Полиция

Напрежение e имало на Централна гарa по обяд, съобщава Plovdiv24.bg. Бус на МВР-Пловдив е спрял на пероните на автогара „Родопи“.

Oт него са излезли няколко униформени с автомати, които са се насочили към подлеза на Централна гара. Друг пък е бил спрял пред централния вход на гарата, от него също са изскочили дузина полицаи.

През това време на Първи коловоз е бил влакът за София, идващ от Бургас. Започнала е голяма проверка из купетата. Акцията на полицията е била по нареждане на Иван Демерджиев заради издирването на единият от трафикантите в Бургас и евентуални негови съучастници. Била е допусната версията, че може избягалият виновник да е във влака.

Избягалият трафикант е спипан в Първомай. Другият каналджия бе арестуван много кратко след катастрофата. На двамата предстои да им бъдат повдигнати обвинения и по всичко към този момент личи, че ще бъде използвана цялата строгост на закона.

Двамата са със статут на хуманитарни бежанци и са сирийски граждани.

Шфьорът на автобуса не е изпълнил сигнал на полицаите за спиране, те са го подгонили към кръговото на „Трапезица“ в Бургас. Автобусът, идващ от посока Созопол, е връхлетял върху патрулната кола. В превозното средство са пътували 47 мигранти от Сирия – мъже, жени и деца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ