Киро обърна гардовете от НСО на слуги: Пазаруват домати и чушки, товарят ги в… държавната лимузина

a737292c8f0fb177d6c51043a16487b4

Дали са наясно в Националната служба за охрана, че хората им, зачислени към оскандалената персона на бившия министър-председател Кирил Петков, са принудени да изпълняват и други дейности, които хем са далеч от охранителните им задължения, хем са унизителни за държавен служител?

В нормативната база, като основни функции на НСО, е записано следното: прогнозиране и разкриване на заплахи за безопасността на охранявани лица и обекти, предотвратяване и пресичане на посегателства срещу охраняваните лица и обекти, осигуряване безопасността на охраняваните лица в местата на тяхното пребиваване, както и по време на придвижването им, осигуряване защита на охраняваните лица и охраняемите обекти при бедствия, при положение на война, при военно или друго извънредно положение.

А да прочетохте сред изброеното „слугинаж на охраняваните лица“?

Точно в персонален слуга или в момче за всичко е превърнал един от персоналните си държавни гардове доскорошният премиер Кирил Петков, предава ПИК.

По-рано днес, след поредната среща в бърлогата на „Промяната“ на столичната ул. „Чаталджа“ 3, превърната в предизборна партийна централа, Кирил Петков замъкна гарда си от НСО в кварталния супермаркет.

В отсъствието на жена си Линда, която офейка с децата им при родата в Канада, харвардецът преквалифицира костюмирания служител в помощник в пазаруването и носач на найлоновата му торбичка с покупките. Даже на касите Киро остави охранителя да подреди покупките в пликчето. А когато двамината напуснаха търговСКИЯ обект, зажаднелият експремиер даже не изчака да се качи в аудито на НСО, а още на тротоара надигна бутилка с фреш.

А беше време, в което в Министерски съвет на Просто Киро сервираха прясно изцеден фреш. Времената обаче се менят и дойде момент, в който харвардското менте да се реди на опашка за няколко глътки портокалова напитка.

Паралелно със слугуването на бившия премиер човекът от Националната служба за охрана трябваше да изпълява и истинските си задължения, с които е зачислен към Петков. А именно да бди за сигурността му. Паркираното наблизо ауди спря насред кръстовището пред супермаркета, а на задната седалка неизвестен пасажер очакваше Kиpо с пликчето. Покупките от него явно сетне са били опустошени на задната седалка на служебната кола на НСО.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ