Ужас разтърси Пловдив! Полудял мъж удрял с юмруци в корема бременната си жена! Искал да пометне…

89e3316b52b1e52335c664bd76df6b78

Агресивен мъж е удрял в корема бременната си жена, за да пометне. Казвал й е, че не иска да има потомство. Въпреки тормоза съпругата успяла да износи бебето и родила здраво момченце, след което подала молба за развод. Това е само един от драстичните случаи, по които работят експертите на неправителствената организация „Джендър алтернативи”, пише в. Монитор.

Общо 50 жени през юли и август са потърсили помощ в пловдивската организация за защита на жертви. Болшинството са се оплакали от физически и психически тормоз в семействата си, съобщи адвокат Милена Кадиева от правозащитната организация.
Тя уточни, че най-младата е на 21 години.

79-годишна е поискала защита в съда от дъщерята и внучката си, които я удряли и обиждали, тъй като им пречела с присъствието си в общото жилище.

Случаят с удряната в корема бременна жена имал и развитие. Когато тя поискала да се разведат, мъжът изпратил в селото, в което тя се пренесла да живее, свой приятел да я наблюдава. Мъжът се информирал от нейни близки и съседи как прекарва времето си и с кого се среща. Младата майка се уплашила, тъй като непознатият бил агресивен и вървял след нея навсякъде. Появявал се и на детската площадка, където тя разхождала невръстния си син и жената подала жалба в полицията.

Според „Джендър алтернативи” най-вероятно по този начин съпругът се опитвал да упражни натиск върху бившата си половинка, за да се откаже тя от бракоразводното дело.

„В последните няколко години има истински бум на скандали и побоища точно по време на отпуските. Пострадалите са принудени да завеждат дела по закона за домашното насилие. Издават се заповеди за незабавна защита, докато приключат процесите. На биячите се забранява да доближават жертвите си и техните домове на определено разстояние”, каза адвокат Кадиева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ