Борисов зове: Не се връщайте „Газпром“! Кирчо и Асен си късаха ризите да защитят „Лукойл“

бойко борисов

Гълъб Донев се опитваше да обясни всячески, че „Газпром“ е изключителен важен и няма друго решение. А ние казваме, че трябва да има 100% диверсификaция от „Газпром“. Моля ги да не се връщат към „Газпром“, има много други начини. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.

„От друга страна видях Кирчо и Асен как си късат ризите да защитят „Лукойл“. В момента корабите са на „Литаско“. Както „Литаско“ вкарва петрол, така може и БЕХ по същия начин да вкарва петрол, да преработва на ишлеме и да получаваме същото гориво, но на 1 лв. по-ниска цена“, каза още той.

„Ако не ни разрешат да преработваме, веднага променяме закона и въвеждаме 1 лв. акциз на всеки литър. Имаме и трето решение, но ще си го запазим, когато дойдем да управляваме“, добави Борисов.

И призова журналистите да се подготвят с повече аргументи, когато задават въпроси на Кирил Петков и Асен Василев, както през годините са правили с представителите на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ