Извънредно! Кметът на Стамболийски проговори за катастрофиралия хеликоптер: Снишил се е, за да избегне…

pexels-photo-104757

Хората казват, че хеликоптерът е летял ниско. Какво означава това аз не знам. Това каза пред bTV кметът на Стамболийски Георги Мараджиев по повод инцидента с военния хеликоптер, който прекъсна електроподаването в квартал на града.

Според кмета на града, причината машината да лети толкова ниско вероятно са птиците. „В този сезон има много птици, които могат да предизвикат подобен проблем“, посочи той.

„Да се избегне сблъсък с птиците, явно пилотът е направил рязко маневриране, по тази причина е снишил височината, достигнал е критична височина и е скъсал кабелите“, коментира Мараджиев.

Той самият многократно е сигнализирал електроразпределителното дружество ЕВН за проблема с птиците. Заради тях в града често имало прекъсвания на тока за по няколко минути всеки ден.

След сигналите на кмета са поставени ограждения, които да спират животните. Самият той много често виждал как падат птици под кабелите . „От година и половина този проблем вече го няма“, каза кметът Мараджиев.

За инцидента с хеликоптера, който по чудо се размина без жертви, Петър Костадинов от ЕВН каза: „По свидетелски показания на хора от квартала, чул се е лек пукот. Явно жиците са се събрали, имало е късо съединение“.

По думите му, голям късмет е, че скъсаният кабел е паднал в реката, тъй като, ако е имал досег с изсъхнала трева, е можело да пламне пожар.

„Един силен гръм и токът изгасна“ – така жител на Стамболийски описа случилото се тази нощ.

„Това е единичен случай. Това е ежедневие, самолети постоянно летят ниско. Сигнализирали сме кмета“, коментира друг.

Инцидентът с военния хеликоптер се разследва от Военна полиция. Огледът продължава и в момента.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ