Не влизайте в морето днес! Спасители извадиха 10 удавници

Море

Изключително бурно море констатират днес спасителите в черноморските курорти на юг от Бургас, съобщава Lupa.bg. Въпреки, че времето е слънчево и ветровито – идеално за тен, морето е опасно за къпане заради огромните вълни и течения, алармират спасители. Почти навсякъде охраняемите зони са с червен флаг (къпането забранено), но въпреки това туристите пренебрегват правилата.

Само на Северния плаж в Приморско спасители са извадили 7 давещи се., съобщава се и за поне три случая на спасени в Ахтопол.

„Има огромен брой летовници, които се къпят в неохраняемите зони, за да избегнат спасителната свирка. Предупреждаваме ги да не си правят експерименти!“, алармират от местната спасителна служба.

Вчера следобед двама млади мъже – бесарабските българи Данила Юраш и неговия по-голям братовчед Дмитрий Чебан, бяха завлечени навътре в бурното море на плаж „Смокиня“ край Созопол. Днес сутринта морето изхвърли тялото на единия от тях – 18-годишния Данила. Дмитрий Чебан все още не е открит, но е много малко вероятно да е жив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ