Внимание, шофьори! НСО и полицията обсаждат Пловдив утре, влизат в сила и забрани

полиция

От служителите на МВР в града под тепетата са предприети всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението в града, предава Марица. Празничната сутрин ще започне с провеждане на 46-ти Международен мемориален маратон „Съединение“, който ще наложи временни затруднения в трафика. Във времевия интервал от 9.00 до 14.00 часа се въвежда забрана за преминаване по следните маршрути:

– пробег от гр. Съединение – влизане в гр. Пловдив – бул.“Васил Априлов“- моста на река Марица – наляво по бул.“Шести септември“ и финал на площад „Съединение“.

– междинен пробег „Съединение“ с дължина 2 км – старт около 10.10 ч. пред ДКЦ 2 на бул.“Шести септември“ по маратонското трасе до площад „Съединение“.

– втори междинен пробег „Съединение“ – старт от 09.30 ч. от кръстовището на бул.“Руски“ до площад „Съединение“.

Същата вечер, по повод тържествената заря-проверка на площад „Съединение“, от 17.00 ч. до приключване на събитието, няма да се допускат автомобили по бул. „Шести септември“, в участъка между бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ и бул. „Руски“, съобщиха за „Марица“ от пловдивската полиция.

Кулминацията на честванията по повод 137 години от Съединението на България и Празника на град Пловдив е тържествената проверка-заря с начало 20.30 часа на пл. „Съединение“ в града. На гражданите, които желаят да присъстват на събитието, ще бъде осигурен достъп до зоната на мероприятието след 18.30 часа през три контролно-пропускателни пункта – един на бул. „6-ти септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата); втори КПП при бул. „6-ти септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза) и трети КПП – при бул. „6-ти септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Пловдивчани и гости на града, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието, предупреждават от полицията и НСО. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

За времето от 16.00 до 22.30 часа ще е в сила забрана за използването на дронове в зоната на събитието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ