ИЗВЪНРЕДНО! БСП с кърваво писмо до Радев с призив да спрат да изнасят недоказани данни

Георги Свиленски

БСП ще пише писмо до президента Румен Радев с призив да не позволява на неговите служебни министри да участват в предизборната кампания. Това обяви ексшефът на червената група в НС и член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Свиленски на специална пресконференция.

Ставаме свитетели на грубата и неслучайна намеса на служебния кабинет в предизборната кампания. В последните дни се изнасят непрекъснато непроверени и недоказани манипулативни данни, заяви Свиленски.

„В началото на миналата седмица бяхме свидетели на първите такива – че се изнася оръжие за Украйна и пари за Дубай. Самият служебен министър вчера опроверга тези данни, като каза, че редовното правителство не е изнасяло оръжия за Украйна и, че по време на редовното правителство не са изнасяни пари в офшорки в Дубай. Днес тази кампания продължава. Целта на тази кампания да се изнасят непроверени и фалшиви данни и да се урони авторитетът на БСП, да се урони авторитетът на прадставителите на БСП в правитеството, да се постави БСП в зависимост, да се унижи БСП като партия, резултатът на тези избори да бъде намален и БСП да се постави в зависимост на задкулисието и на тези хора, които искат да овладеят партията, за да се изпълняват техните поръчки“, коментира Свиленски.

Затова се обръщаме към служебните министри, премиера, президента – да не се позволява служебният кабинет да бъде страна в предизборната кампания, тъй като ние нямаме възможност да проведем истинската среща с избирателите си и разговорът за политиките, а сме непрекъснато в ситуация да опровергаваме неверни, манипулативни и недоказани твърдения, допълни той. Червените ще пишат писмо и до медиите – да не се дава трибуна на непроверени, неверни и манипулативни данни, които уронват авторитета на която и да е политическа сила.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ