15 години след смъртта на Фатик жените му го забравиха! Не си направиха труда, дори да почетат паметта му…

turkmen-600x447

Трите жени на разстреляния преди 15 години Фатик не си направиха труда да почетат паметта му. Адриана Тюркмен и двете й дъщери не се появиха на панихидата в гробищния парк в Бояна, за да си припомнят тъжната дата 19 август 2003 г., когато той бе ликвидиран с над 30 куршума на столичния бул. „България“.

На фаталния ден около 11,30 часа сребристият „Мерцедес S 600“ с номер BB FN 888 спира на червен светофар на кръстовището с бул. „Гоце Делчев“. Буквите и символите на регистрационната табела не са случайни и имат своето скрито значение. BB идва от турската дума baba, която значи баща, FN е за Филип Найденов. Колата е шофирана от Румен Желязков-Жабока. От спрян наблизо автомобил внезапно изскачат двама мъже, които откриват стрелба по мерцедеса с автомати „Калашников“.

Изстрелват над 30 куршума и Найденов издъхва на място. Голямата дъщеря на Фатик – Александра, от години живее в САЩ. Доскоро работеше в заведение като фейсконтрол, но късметът й се усмихва случайно. Самата тя разказва как, вървейки по улицата, я спира мъж и й казва: „Искам да работиш за мен.“ Не след дълго Александра започва работа при местна дизайнерка и помага в развиването на целия бранд. В момента е обвързана със заможния французин Албърт Виньо, който се занимава с хедж фондове, коментира „Ретро“.

В профила си в социалната мрежа на тази дата тя обикновено пуска колаж със снимки от миналото, когато тя и малката й сестра са още деца, а майка им Адриана и татко й са щастливо  семейство. Тази година обаче пропусна да отбележи 15-годишнината от смъртта на баща си със сантиментален спомен и не намери време да се върне у нас, за да му поднесе цвете. Малката й сестра Адриана към момента живее в България, но често пътува по луксозни воаяжи заедно с приятелки. Поменът на баща й тази година съвпаднал с една от екскурзиите й до морето, а разстоянието й попречило да посети гроба му. Тя развива успешна кариера като брокер на луксозни недвижими имоти. Малката Тюркмен попадна в криминалните хроники преди 5 години, когато бившият шеф на ЦСКА Димитър Борисов-Гърнето я удари в лицето в тузарски клуб. След дълга съдебна сага Гърнето бе глобен с 2000 лева и случаят бе приключен.

Съпругата на Фатик Адриана също като голямата си дъщеря е в модния бизнес. Има бутици за дрехи в центъра на столицата, където от години представя известни марки. Според близки до вдовицата на ъндърграунд боса тя изпратила цветя за помена му чрез трето лице, но не се появила на гробищата в Бояна лично, защото също била възпрепятствана.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ