Извънредно! Борисов бесен на Министерски съвет: Децата стоят отвън! Поемайте отговорност и решавайте проблема!

бойко борисов

Премиерът Бойко Борисов започна заседанието на Министерски съвет с въпроси към културния министър Боил Банов за ситуацията с детския радиохор към БНР. Банов от своя страна уведоми министър-председателя, че е направил среща между децата, СЕМ и шефа на радиото, които в момента разговарят, за да изчистят проблемите.

„Надявам се и шефа и радиота и СЕМ да си свършат работата. Не мога да допусна децата да стоят пред Министерски съвет отвън. Да си поемат отговорност“, заяви Борисов, след като децата тази сутрин протестираха под прозорците на „Дондуков 1“.

Днес пък на редовното си заседание Министерският съвет се очаква да одобри План за действие, включващ мерки за изпълнения на намеренията на България за присъединяване към валутния механизъм II и към банковия съюз. Точката е включена в дневния ред на заседанието, оповестен от правителствената информационна служба.

На редовното си заседание Министерският съвет се очаква да одобри План за действие, включващ мерки за изпълнения на намеренията на България за присъединяване към валутния механизъм II и към банковия съюз. Точката е включена в дневния ред на заседанието, оповестен от правителствената информационна служба.

В началото на юли България изпрати писмо до финансовите министри на страните от еврозоната, с което заяви намерение да се присъедини към валутния механизъм ERM II и към банковия съюз. С него страната се ангажира да направи реформи за укрепване на финансовия сектор, да го подложи на нова проверка, този път от ЕЦБ, и да й предаде надзора над най-големите банки.

В дневния ред на правителственото заседание са включени 22 точки. Сред тях и проект за изменение на решение от 2016 г. за определяне състава на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца.

Очаква се кабинетът да одобри и промени в Закона за защита на класифицираната информация, внесени от вицепремиера по обществения ред и сигурността.

Правителството ще гласува и отпускане на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019 година за финансово осигуряване на дейности по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ