На ГКПП „Малко Търново“ е ад! Напрежението ескалира, жандармерията се намеси

граница

За сериозен проблем на Граничния контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“ алармира бившият общински съветник от Бургас Антон Берданков. Автомобили чакат по няколко часа за преминаване в посока Турция и обратно, докато автобуси се опитват да ги изпреварят, което поражда конфликти, предава Флагман.

Снощи се е наложила и намеса на жандармерия.

„Проблемът е и от българска, и от турска страна. Откъм българска вчера чаках пет часа, за да отида до Турция да свърша работа за два часа. А на връщане чаках три часа“, обясни г-н Берданков.

Конлфиктът идвал от това, че автобусите се пропускат с предимство, без да има специални гишета за тях. Или те работят съвсем за кратко, заради което се получавало голямо задръстване.

Шофьорите на автобусите изпреварвали отляво големите колони автомобили с обяснението, че са на отделен режим за преминаване, но това всъщност не било вярно.

„На хората вече им писна да ги минават с автобусите. Една жена с три деца в колата прегради един от тях, който искаше да мине пак от лявата страна. Тя направо рискува живота си, за да може да спре автобуса. След като го блокира, излязоха и други хора. Блокирахме няколко автобуса – сигурно бяха станали пет-шест. Те ако бяха минали, щяхме да чакаме до сутринта“, обясни ситуацията Антон Берданков.

Според него това може да доведе до фатален инцидент.

„От турска страна пристигна жандармерия, за да може да разбута хората и да минат автобусите. Става голям конфликт там и според мен скоро може да се стигне и до физическа саморазправа. Трябва да се обърне внимание. Не е толкова сложно да се ангажират още няколко човека да работят, за да може да става по-бързо обработката. Това е чисто организационна дейност, която трябва да се направи“, смята Берданков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ